其實班公屋仔有咩資格揸車?

30 回覆
79 Like 44 Dislike
本身養得起車嘅人都唔會夠資格拎公屋,
你既然係底層人士之中比較好嘅一群,點解唔拎養車啲錢去租樓?點解唔將公屋留俾真正有需要嘅人?
咁樣嘅話呢個香港根本唔洗有人住板間房⋯

你住公屋然後揸住部車你想表達啲乜?
首先香港揸車一定唔會方便,揸車都係純粹想炫耀,真心鍾意車係佔少數
但重點係,你只係個公屋仔黎⋯咁你炫耀乜撚?

你唔好同講咩有着數拎就要拎,咁你同蝗蟲有咩分別?
你話我吹你唔漲,OK冇問題
但你乞間公屋返嚟,唔該你就乖乖地做庶民,唔撚好再喺度扮型,揸乜撚嘢車?戴乜撚嘢勞?食屎啦你
關你撚事咩五毛樓豬
各會員請善用起底功能!
True
有咩好舉報,就算資產爆上限都唔洗交番間屋出黎
推爆個post!
等大家舉報嗰班揸車戴勞嘅公屋蛆!
買完公屋再買車
多謝巴打有啲人鍾意亂黎
身邊有冇呢啲人?
今次就撐樓主啦,屌你屋村仔揸林寶、波子
因為個架構有問題,申請門檻過高而俾人踢出公屋嘅入息上限亦都太高,造成大量公屋富戶同流通性太低

每年只有約300個公屋單位因爆入息/資產而交還公屋,有約1000個公屋單位大屋搬細屋

公屋戶唔搬走咁你話淨係靠起多啲公屋邊應付到需求
為屌而屌?
邊句講錯先明明根本唔應該有人住板間房
班人真係唔知醜

應該強硬啲踢走哂佢地,最多辛苦少少去租樓,啲最底層冇屋企真係要訓街
我仲諗緊你做咩咁遲先出現以為你死撚咗
唔緊要啦 佢地有架車 買下名牌 覺得開心咪得

反正對我無乜影響
點知人地住邊棟幾樓幾號室?
用黎呃閪屌,生活比冇車中產精彩
就係住公屋先有錢買車
報狗囉 同我地講有乜用

收嗲啦垃圾基因
樓豬現實要有幾自卑先會咁得閒日日開埋曬呢啲po
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞