其實點解hr呢啲工好似成鳩日都係女人做

21 回覆
21 Like 3 Dislike
次次見工啲hr都係女人
Sd email比hr又係女人
新聞見啲hr又係女人
出名閪果啲hr名都係女人名
Dllm其實係咪無男人做
邊到男女平等
出面好多職位都係女人做
冇公平呢回事
男人點會做呢啲廢工
公平只係要特權
西野仆街野剥削野,女人做係適合d 既
文職都唔啱男人做
就算要做都係做老闆
所有男人要打工都係垃圾奴隸
有男人做
但仲8婆格過港女
見hr啲女都怕撚左佢

你去望下IT、工程、地盤呢啲閪工,成鳩日都係男人做
有男人做hr,但都係乸型多
十個秘書十一個都係女人啦
其實有男人做
女人夠閪
我有個男性frd做緊,世界仔黎,30幾歲已經做到hr department head, 我問佢點解升得咁快,佢話根本係班女on9,成日圍埋就係講是非,都唔係正經做野既,咁老細唔升佢升邊個
我番過一份工, 疫情嚴重, 除咗d中堅份子, 全部WFH, 人工剩番1/3加commission

點知話有野趕叫我番去, 咁本身做緊份野一定完成唔到, 除非做足24小時, 但係人工只係得1/3.

番到公司原來叫我出街, 即係做一d無commission嘅野, 當時係疫情初期, 仲要係中午食飯時間去灣仔, 番到公司4點幾我話想早d番屋企, 條女叫我拎醫生紙, 如果唔係扣假.

吊佢...
係女人先可以咁西的
所以我從來唔搵女人boss, 如果我in 時知係女人
我唔會做份工

男人都可以有賤,係女人西既比例係99%
情緒失控係最基本
之後就係講完唔認、小圈子、雙重標準
個老細係男, 但係呢條女都可以話事, 真係仆街.
港鐵人事部門有男人
男人會變左私人助理
只有無能人先會俾hr影響到,大家點解咁在意hr?
好人好者點會頂得順啲濕鳩HR
啲臭閪八婆一早做臭晒個朵
慢慢咪得返佢地自己圍威喂囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞