[點滴遊記]歐洲35日六國13個地方

160 回覆
59 Like 9 Dislike

人係Florence 終於有間快少少嘅Wi-Fi
牛肚包超好食
米蘭我覺得唔洗去
可以揀其他地方 悶到爆
去五漁村仲開心啦
可以係pisa搭去 La Spezia再去
唔行山搭火車 1日行得哂 4個town

利申住米蘭
早幾日先去完florence,又係自己一條友
join咗啲meetup group食嘢飲嘢
或者同hostel啲人吹水
真係幾正

Florence可以去啲冷門小小嘅博物館
人數同熱門景點差天共地
ie casa buonarroti 有好多Michaelangelo嘅artwork同手稿睇,但竟然冇乜人去
係咪紙房子season 3 ?🧐
support
可以試下加d字

影咁多風景相呢兩日係山
一日seceda
一日alpe di siusi
最鍾意係行山路邊一隻白馬

Alpe di siusi 其中幾張相
筆直幾多
想問,依家使唔使Etias 的
我飛Paris填左一份form 唔知係咪呢份
除左食 日常搭車 買野 用左40k左右

Burano, Venice, Italy
唔知咩事 今日遇到勁多香港人
好似唔係,想問埋樓主eurail 既野,佢include 既train 係咪Schengen所有火車?同埋佢一個月搭五日,個五日係咪一日任搭,定係只可以一程
買eurail pass之前 計哂omio買個價係幾錢先 再睇下係咪平左 上佢官網/apps 搵到既車就可以搭 btw book位都好煩
計過,eurail 係會抵啲,一定要book?如果我唔太care 坐咩位,係咪唔book 都得?同埋佢啲routine 有時要轉車,其實都係我個一日就可以包晒?
多數都要book seat reservation 睇返佢個instructions
一日你點坐都可以
感謝巴打希望good trip
睇埋每個國家seat reservation 應該點 有d only 去到站台預約 西班牙 巴黎呢d 意大利同埋其他好多地方可以e ticket
我自己日日有寫日記 record下
寫遊記應該等我隔離個7日慢慢詳細寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞