點樣分 貓仔 膀胱炎 定發情?

12 回覆
0 Like 1 Dislike
有冇ching識分 貓仔 膀胱炎 定發情?
貓仔金漸層11個月大,食得痾得。
上個月開始發情周圍痾尿,比家人罵得好勁,跟住有次直程係我地面前賴尿,覺得唔對路就帶左佢去紅磡寵X睇醫生。照左超聲波醫生話有膀胱炎,食完5日藥加覆診;醫生話食埋今次藥就唔洗再返去睇。
但隻貓仔宜家又開始周圍痾尿,由睇完醫生開始已經冇罵佢,日日陪佢玩,驚到壓力大
真係唔知係發情 定膀胱炎返發

補充返 貓仔lam下面lam得幾密。d尿淺黃色 好似熟爛粟米咁既味
屙多定少
膀胱發炎會好頻密屙好多次
我隻係十五分鐘屙四五次 每次五蚊咁多

發情一大督冇咁密
穩陣啲 睇多個醫生!
上次我隻貓又係咁,食完藥諗住冇事
過左一個月突然尿都屙唔到,差啲死
之前睇2次醫生先好返
原來係咁,係大督尿既,唔該晒

Btw宜家冇諗過見到貓貓痾尿咁開心
已經睇左2次,食埋呢幾日藥 仲尿頻就帶佢睇,唔該晒你地
請問您睇邊間醫生,有冇介紹?
我貓貓應該係尿道炎,短時間痾好多次
請問有冇醫生介紹
西貢動物醫院
我隻貓都係,出出入入貓砂盆好多次
但唔係屙好多,其中一次大篤啲

頭先去咗睇醫生,希望食咗藥會好啲
[member]坑口動物診所[/member]
我哋都同貓貓睇咗好多次同一個醫生
又打針又食藥又困籠又驗血又狂餵佢飲水

我感覺尿道炎都係比較長手尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞