搬完屋後隻狗好焦慮

280 回覆
522 Like 34 Dislike
佢都中大型唐狗25kg
個廳如果要放咁大個籠會無位行
俾耐性,真係唔得就搵trainer, 呢度好多人話叫你打柒隻狗,你諗吓你係一個陌生嘅環境有兩條茂你捉你係度鎖住下中一個陌生嘅地方,唔知幾時有人返黎,咁你好撚驚想反抗,仲要俾人捉鳩住黎打,合理咩。不過隻狗係你嘅你鍾意點教都ok
認真比d時間 最有個籠 一係一d圍欄夜佢入面
比佢適應下間屋先,佢去到新環境好撚驚架
建議拎假 陪佢適應下上面有位幾位巴打d方法都係幾好架 ,姐係出下去 然後過一陣番番黎,等佢知道你會番黎
屌 我果隻又係好似你果隻咁出左去抓門 花撚哂
果陣唔知原來會咁
岩岩睇左。exact7ly 係我隻狗咁樣
又係抓到流晒血
而家開始試下唔好比咁多attention 佢
等佢冷靜落黎
條片隻狗同佢一樣咁痴身,跟出跟入
唔係咁㗎你要俾佢知你出咗門口係會返嚟,所以5秒,10秒咁樣加長時間啦,要慢慢嚟俾佢明白
我除左有次佢咬爛左我部macbook 之後都無打過佢
果次打到佢縮埋一舊 震晒
之後都唔敢再打佢
不過佢之後又真係無再咬野
果陣岩岩接佢返黎無幾耐,一歲都未夠
可能牙痕
我試過俾貓貓食,感覺上有啲幫助⋯⋯
係呀,岩岩睇完
完全一撚樣
你係好嘅狗主

好多人唔識教又唔肯試啲啱嘅方法

睇Eric Ko咁多片呢個方法真係work

係要花多啲時間
唔好鎖…我試過用繩綁佢係梳化腳,點知番到黎佢成張梳化拉郁左, 條頸損左,勁心痛
加油啦你,你呢個問題好常見㗎,我之前都直頭俾人投訴到要搬屋,最尾都搞得掂,最緊要如果自己搞唔黎就出去搵幫手,我都係兩隻唐狗
點睇都係間屋布野啦.狗也不屌

你知道奶野,要你獨留你都唔肯啦
睇落去似有鬼
點睇都係間屋野啦.狗也不屌
正想問有冇拜四角
殊左未?
🫵🏻殊
你要慢慢 5 秒 10秒咁 慢慢拉長
睇嚟樓主唔信呢啲,但其實都好明顯....
搵人睇睇啦,隻狗狗日日被折磨緊
隻狗重要定份工重要?
quit啦
試下係IPAD果類平板錄10幾分鐘狂鳩UP
之後出門LOOP比佢睇 唔好比佢掂到
可能會搲到跌落黎
cls
要小心D留意下佢有冇食野飲水, 部份老貓老狗轉環境之後會變自閉, 唔食野飲水自殺.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞