曾比特chill club 輸比193, 聲生不息唱搖滾版《夢中人》震撼性擊敗林子祥

294 回覆
67 Like 390 Dislike
再度與阿Lam「父子」同台對決的阿Mike,為了帶給觀眾新鮮感,選擇以搖滾方式獻唱樂壇天后王菲經典作品《夢中人》。紅色皮褸型格Look登場的Mike,繼首集《初戀》後再度成功掌控舞台,一開腔便以超高音唱出「夢~中~人,一分鐘抱緊~」,成功懾服台下樂迷,跟著歌曲節奏及Mike的表演瘋狂舞動。全程散發著驚人爆炸力的Mike,唱畢後更跳脫地向觀眾單眼,再將氣氛推向高潮。

Mike選擇以搖滾方式獻唱樂壇天后王菲經典作品《夢中人》。林子祥挑選了《我愛你》。(節目畫面)林子祥就特別挑選了《我愛你》,一出場所有觀眾都企起身,在Lam哥獻唱期間,連比較內斂的李健都興奮地跳舞。另外,對於阿Mike震撼性演出,千嬅、克勤及李玟大表讚歎,千嬅直指整首歌都是女生Key難度甚高,李玟指Mike音域很闊,克勤則讚歎謂:「他假音很亮,好聽,很有力。」+4最後Mike以55%比45%擊敗了「爸爸」林子祥,對於勝出Mike表示非常驚訝,而在旁的Lam哥則大讚Mike的超水準表現,兩人更互相擁抱,並表示要繼續享受舞台。

原文網址: 聲生不息|曾比特飆高音唱搖滾版《夢中人》 震撼性擊敗林子祥 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article/773007

https://www.youtube.com/watch?v=fyZDA5h3v3k
193>林子祥
咁多年黎都係要炒冷飯 唱返以前d歌去奶上面
真係慘
唔識欣賞
一係就學王菲咁用返cranberries style唱同編
呈現返嗰重懶洋洋

咁樣亂加嘢只覺得好亂好嘈 又唔好聽
又講唔出個所以然
唔通奶下面咩
齋講唱功曾比特都真係勁
大陸一定要整幾下鳩叫先顯示到唱功
假膠
仲怪人去大陸搵食邊個唔嬲
呢d先係真正既香港歌手 夠資格代表香港人
睡到三點好聽喎
廢歌
佢唱到敢做敢愛其中一句歌詞先算啦
又開工?我唔嬲呀有咩問題
支持mike
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞