[多圖]中國人覺醒錄

335 回覆
569 Like 33 Dislike
仲唔封知乎,佢哋串緊共產黨統治不力,我要舉報
大清果個好正
班人形生物為咗生存咩都做得出
文革真係一鋪清咗幾千年文化
成句羅輯思維錯誤啦,林奠頂頭上司係邊個?
香港抗爭根本無完過

海外線仲好多遊行/真係有心做嘢嗰班流亡好多去咗遊說外國政府

就算本地 抗爭變咗係流行音樂層面

不知不覺廣東歌嘅復興已經令本來做到一半嘅消滅廣東話工作嚴重延期 連無線都逼到要造返廣東歌節目
係有呢幾千年文化先有文革
俄佬係蘇聯時代都無支共咁痴線
有冇人講香港做得好啱個啲
悲觀d嘅原因係共產黨收皮之後香港都仲要同中國對抗好耐
大一統主義再加上中國太多人敵視香港
有過咩!從來都冇,香港北面對上呢塊土地,幾千年來啲人奴性太重,都係期望有個好主人對自己好,每日比主人打小啲,已經好開心滿足!
這個蚊族的一切災難,都是究由自取。
你有冇諗過冇人明咩叫「轉住圈贏」
咱去報公安
但係冇領頭人就只係一盤散沙
冇組織既罷工罷課就只係集體唔返工唔返學
咁係因為佢哋未試過大型反抗。而家只係stage 1.
到佢哋遊行完火魔完之後發覺原來都係鳩做,就會有香港人果隻觀點。
香港就算七百萬人一齊上街都唔會有政黨認頭,因為七百萬放係中國都只係一個小數

要大陸幾個省份一齊亂先有勝算,冇權貴或者外國支持既革命係唔會成事,現代唔似古代咁容易揭竿起義
真正中國人主流心聲

https://www.zhihu.com/question/531825987

班支那仔呻極都冇講話要同香港say sorry。
lm
反條撚咩,ff夠未?
你前排開post話北大覺醒呢樣嗰樣,點睇而家班北大學生感謝緊校方同政府?
定係你又要ff北大仲係有好多反賊,只係被人ban 晒你睇唔到
思想轉變向來就唔係一蹴而就架啦
但轉變的確存在
屌得
有邊次你唔係咁講?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞