[年經]咩係soulmate?

14 回覆
1 Like 0 Dislike
發生咗咩事令你覺得對方係你嘅soulmate?
soulmate姐係一種點嘅感覺/體驗?
魚黎
當面對誘惑而不為所動
巾幗不讓soulmate
心靈契合既人,早排有好多占星界嘅人有一股風潮,講soulmate喺有唔只一個,將好多感情問題更加複雜化,但其實當你遇到自然就會知道,同其他人比你嘅感覺喺截然不同。

但soulmate都會有機會有緣無份,或者喺時機未到,又或者喺今生仲有其他事/債要處理,令你哋被逼分開,不過歸根究底都喺取決於自己,因為天命雖會既定,但人喺掌握自己命運。
: Do you have a soulmate?
: Define that.
: Somebody who challenges you. I'm talking about someone who opens up things for you, touches your soul.

(Good Will Hunting, 1997)
都要深入傾下計先知嘅
幻想
可以係第一印象,亦可以係接觸後有好深既體會,唔只係單一初見,但大多數第一眼就會有同其他人唔同既感覺,有時係要有契機先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞