風雲谷刪除左第29集[台灣難逃戰禍]

316 回覆
4 Like 21 Dislike
當年隋煬帝因殺兄奪位坐唔穩江山先出兵打高句麗轉移視線,睇怕歷史又會再重複
佢一話唔會就mola mola
lm跟進
佢宜家成日買兩邊扮唔燈
堅定流呀
真係真人?
美國都係禁高階晶片
仲要只係禁華為
小米都一樣買到
何況28nm.中芯一樣做到
二次大戰日本陸軍以東條英機為首將領認為美國無料到,加上石油禁運,導致偷襲珍珠港發生,到現在俄國在烏克蘭戰爭失利,Biden 政府已經聯合英國和澳洲成立美英澳聯盟,為澳洲建做核子潛艇,加上美英日澳以致印度,都有聯合軍演,根本這個是亞洲版北約,還有昨天Biden 訪問亞洲首站到南韓,立即參觀韓國三星晶片廠房,說明了Biden 政府;除了建立亞洲版準北約軍事聯盟外,還有就是以美國為首印太經濟聯盟,來確保供應鏈穩定……
中国仲有稀土喎
多謝巴打整合, 又上一課
稀土易取代過石油
唔夠底氣
就算真係咁打
你點練同鬼佬都係冇得抽
之前好似話啲“裝甲”車石仔都揼得穿 ...
稀土唔係中國獨有,而係開採成本高,嚴重破壞環境,得中國先唔理咁多賺咗錢先,話知嗰到變地獄
日本

不過日本都係食撚佐清朝北洋艦隊經驗包先夠膽開拖
祖國 同支那 最大分別 真係著重保護環境

支那人真係過唔多幾多億年先會學到

透支下一代

不過支那人會回答 都無下一代 何來保護環境
胡錫進又9 upper

唔係直接抽,起碼要有體力長時間野外駐紮,或海上航行
佢有,其實我幾想佢同陶生,黃毓民一齊做吓節目,應該幾好睇
你呢個諗法真係好天真,想搵錢仲留響佢下面咩!
過得到權鬥使鬼攻台?中國一向發動戰爭都係為左轉移視線同鞏固權力
一早都估到世柒條柒頭會伸個頭出黎講幾句然後又話自己一早點俾YouTube逼害
人哋係十九,佢係儍九
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞