風雲谷刪除左第29集[台灣難逃戰禍]

316 回覆
4 Like 21 Dislike
烏克蘭咪証明賭輸左有幾大鑊 雜種更加保守先合理
平時都有睇開 呢集未睇就冇撚咗
你呢個係從中國整體咁睇 我個睇法從雜種個人咁睇
我一直都話雜種個人>>>中國
最後係惠帝
最後關於李克強嘅一段,明居正都有分析過,佢話有兩種可能:

一係黨內反習派+元老擁立李克強上位,開始造緊勢,策劃緊一場無血政變逼宮習近平。

另一種可能就係習近平嘅陰謀,一切都係習近平控制之內,叫李克強去雲南除口罩「視察」,同班群眾演員造一場戲,同一時間叫官媒刻意減低報導自己嘅比例,報多啲李克強政績嘅新聞。咁就形成一個假象就係李克強好似喺權鬥佔緊上風,自己就居於下風。引蛇出洞,引班真係想反習近平嘅幹部出曬嚟,睇下邊個走去刷李克強鞋,之後逐個逐個拖出去斬,以保證自己二十大順利登基做皇帝,順便試下邊個先係真正嘅忠臣。
真係好難講,中共今次喺烏俄戰爭會睇到美國原來真係唔會親自出兵同你打,最多都係俾美國嘅武器交到烏克蘭人手上打俄羅斯,而烏克蘭隔離就係北約成員國嘅波蘭,陸地接壤,美國要支援烏克蘭非常簡單,但台灣孤懸海上,無依無靠,中共打之前自然會事先派大量戰船包圍台灣四面海域,盟友支援台灣嘅難度遠比支援烏克蘭大
當你技術真係work
打尻完美帝衛星
全世界都知你軍隊準備有動作
仲有raga finance焚總講時事嗰個gg channel,都係中午直播完條片就被私人影片
係美帝心裏面烏克蘭地位同台灣邊有得比
唔一定即刻
爆曬衛星再慢慢等時機
唔依賴坦克,玩步兵海
中國兵平過俄兵好多
我估會同依家 俄羅斯同烏克蘭 咁好相似
不停磨

我反而最想知
如果鬼國真係打 香港嘅角色會淪落成咩
其中一個可能:

https://youtu.be/SjBBGEO9haU
但登陸戰難度高好多
軍事港口
Patreon 有
應該要搵英國/愛爾蘭分司睇下咩料,再唔得就要投訴去總公司甚至美國政府
美國航母 兩棲攻擊艦係西平洋 關唔關事

(出雲改裝好未? 降落f35b?)
燒山都準,反方向果隻
用m777 加神劍炮彈 反艦飛彈打登陸艦 (台灣不要買m1a2 改買防空系統,加增加生產反艦飛彈)
燒生 講習可以永續
香港會成為補給基地 始終香港遠離台灣
結合埋陶傑分析你就知咩事
俄羅斯收皮嘅話,大陸應該驚到震至係,
解放軍武器都係向俄羅斯購買,大佬都唔夠揪,
哪來的膽子去攻打台灣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞