風雲谷刪除左第29集[台灣難逃戰禍]

316 回覆
4 Like 21 Dislike
呢場杖係表示美國同北約唔使親自落手都搞到俄羅斯咁
陸地連接已經難攻
登島打台灣更難
除非有能力一開波破壞晒台灣既防空同炮台
三個互相唔妥對方
上面話乜野孤懸海上係咪聽得多中國普通話分析太多以為係弱點?
俄佬有陸地連接後勤都成pat屎咁,中國要隔個海打點運到補給上岸?中國D所謂評論成日話美國同盟友離台灣咁遠要支援物資好撚困難,咁船運容易定陸運容易呀?仲要中國封鎖到台灣海上交通咩?掉返轉俾人封鎖咋啩?
19同毓民無野啦
幾年前書展都合照
登陸艦都唔夠,用戰船包圍台灣俾人練靶
陸路運輸邊夠海路來
所以陸路支援烏克蘭容易過海路支援店灣呢個point真係笑左。不過好多中國普通話Youtuber真係信仲係咁講,非常搞笑。
一開戰美國日本南韓唔落場淨係自由通行台灣附近公海,請問中國敢唔敢實施最嚴格德國式封鎖呢?
主要係佢地三個都有口才,對事物睇法都唔完全一樣,咁先有火花,鮑sir 口材無咁好,啲觀點同陶生又太似,變左好似陶生一個講都差不多
所以陸路支援烏克蘭容易過海路支援灣呢個point真係笑左。不過好多中國普通話Youtuber真係信仲係咁講,非常搞笑。
一開戰美國日本南韓唔落場淨係自由通行台灣附近公海,請問中國敢唔敢實施最嚴格德國式封鎖呢?
又cryto 又老母(仲要唔知係個親生定個共慘哎呀仆街老母)
呢D叫遺臭萬年
正常人用常理估咪覺得5, 6成
以魯迅果句 用最壞用心去猜度支那人 去預測支那共匪結合體 7, 8成算好樂觀喇
講真話係人性嘅優點嚟
你就將講真話形容係柒頭

咁支那人日撚日講大話,你就好欣賞?
https://youtu.be/HtjW3_UJjLA

可以參考福克蘭戰爭
係咩,只記得19呢個名就係毓民改
又成日喺網台屌鳩佢,跟住陶傑又笑佢個仔坐監
制裁中國引致貨品價格上升, 記住民主國家班人民口講支持民主,但WALMART 一起價就搵位反口, 政客只能屈服於民意

制裁俄羅斯順利係因為得能源生意緊密,而中國係第二大經濟體,就算台灣綠營班仇港撚都通共

既然經濟崩盤, 點解唔打台灣轉移視線
等於台灣綠營管治無方,日日屈香港人係間謀R支持
仇恨轉移係歷史上係好常見
所以最後就絕咗種

我句嘢嘅重點係中後句

而且講真話係咪真係優點,人愈大就真係愈難答到你,至少善良就真係一個優點
咪又係世柒係度9UP
不嬲世柒都吹到容樂其係指揮使, 所有得罪自己的人都係容指揮使的門生
淨係走私依一範生意 你唔係著制服嗰班人或者揸槍 普通人已經做唔到
仲未上返?仲諗住重溫,呢排美帝搞大陸可唔可以幫幫手整治埋YouTube?
Backup 左 audio version
放出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞