移民潮大約會維持幾耐

456 回覆
62 Like 566 Dislike
認同

我身邊唔少人包括我自己都係搞緊

絕對唔係要走就走哂
第時真係禁止出境旅行,咁果時你憑咩可以出境
一樣,個邏輯

唔撐=反

唔支持=唔係自己友
大貨係應該未走好多人諗住疫情好啲再走,講外國唔係香港,對外開始通關既話,我間公司我個部門會走淨3個人
仲有邊度有疫情
咁早買定?
入黑洞就仆街
其實外國仲有不過外國人唔當一回事,香港人經歷過沙士驚啲係合理架喎
對於一D港豬,真係可以用呢個方法吸引佢哋走
至於返唔返去...大家心照啦
真實心態就係班人覺得未差到要走
屋企火觸又冇能力撲火仲會唔會揀留低?
有d讀埋呢年書去加拿大
没有人走,都是谎言
你看昨天这个社群媒体有多少对年轻情侣在庆祝520,这个佢有祖国现代特色的情人节呀
你却在这边造谣生事,真是他妈的太不要脸
住香港
冇錢就係賤種
有錢都唔走就弱能啦
如果你話純粹國安法trigger嘅
我諗過埋下年暑假啦 就差唔多走晒
尤其有大有細嗰啲 plan下執下嘢 等埋乜乜等埋埋麥麥就兩三年

但香港係不停落trigger呢
頂得順國安法 都未必頂得順冇傳媒
政治冷感都未必頂得順防疫措施
防疫措施都忍埋
未必忍到popo治港 或者外資外國人走佬

有小朋友嘅
一開始係學校搞愛國日 有啲家長已經頂唔順
跟住到「疫情」冇學返
好喇 有啲話讀ischool唔受影響喇
點知轉個頭啲外國人走晒 讀ischool學中文呀?

而家想走嘅人一定比2019年7月多好多
從來都係驚防疫措施 唔係驚疫情
除非你啲同事90歲
冇錢嘅去邊都係賤種啦
年尾見真章 97後個班可以去英國

其實現在香港 正常人都覺得應該要走
你唔驚姐大佬人地有老有嫩點唔驚呀,真係中左走埋就內疚一世架
樓主on9,冇人移民
咁唔駛走
就算唔係covid 呢個世界都好多病毒
就算唔係病毒 外國好多地方環境都唔同
水飲唔慣 天氣太凍太熱太乾太濕嗰啲 真係老弱嘅話都好易bye
會計
弱智,全世界得返香港中國有疫情
又話齊上齊落 結果監就手足坐 民就連登冷氣軍師移
呢d梗係說服佢唔好走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞