有無人仲記得當年比比鳥vs 張敬軒

37 回覆
61 Like 1 Dislike

https://youtu.be/5OZAh5R9Ub8

段片同YouTube D留言 今時今日睇返都會笑
d留言笑撚死
以為呢首歌原唱係鳩柏豪
Perfectly imperfect
成首歌周鳩柏豪表現得最好就係
比比鳥最近無晒聲氣
而家靠咩維生?
搵埋搵埋洗同佢擔心
張敬軒cover幾勁
其實比鳥唱佢自己D歌都唔係咁差
不過無對比就無傷害
如果我係周柏豪歌迷,想像唔到會有幾尷尬
大文豪特登請軒黎 演繹imperfect
我愛黎明!
當年有篇心路歷程文
Link?
開頭柏豪都係solo 既 , 直到去到今天~個陣 , 佢讓個位比軒仔出場表演
軒仔初初出場仲係笑笑口咁 , 明顯係恥笑岩岩柏豪既live , 心裡暗想 : 睇我表演啦
軒仔係 投入幾番競技賽~ 個陣明顯係想show 自己實力 , show 假音
直到 才洞悉這是戀愛 , 軒仔指住柏豪 , 暗示 : 點樣啊廢柴 , 見到我實力冇?
柏豪做出一個家屬謝禮既鞠躬 , 再一聲 , 見到軒仔好似中槍咁樣樣向後 , 就知柏豪睇唔起軒仔既 唉 大大打擊軒仔既信心
柏豪做出幾個恥笑既眼光之後比軒仔拉過左另一邊台繼續 battle , 柏豪有一瞬間想回頭同軒仔講 : 依加你主場定我主場啊 , 點我行?
不過廢事同軒仔搶啦 ,話哂都嘉賓 , 唯有繼續表演
雙方係一番你推我讓後 , 由柏豪再度進攻 : 未有過的愛情 , 但有種溫...馨~, 可以話係世界級震音 ,
軒仔都無辦法忍耐 , 加入表演, 以免被柏豪完爆
柏豪見軒仔又係到插嘴, 唯有忍口比軒仔表現泰國捐精啦
捐完精之後柏豪又同軒仔黎一番battle啦 , 直到你說悲不悲哀~ 柏豪再度出動世界 ,唔係,係宇宙級震音
軒仔唯有再以假音去抵抗 , 也許走不過~ ( 唱唔唱到咁高水準啊垃圾?)~拆卸的街~~ 個陣望一望叫柏豪唱...
(柏豪此時深呼吸)少女亦隨年漸長 , 走得多麼快 (鬆一口氣咁笑 , easy job啦屌你)
之後軒仔 wowwwww , 都甘拜下風 , 柏豪見軒仔輸足成晚 , 軒仔話去番另一邊繼續唱 , 咁咪比下下台階佢囉 , 好黎好去
再次去到"如有天櫻花再開 " 個次 , 柏豪眼尾一望軒仔 , 彷彿係到恥笑緊佢咁啊...
軒仔柏豪大battle 亦都告一段落…
CLS
好似話嚟緊上cctvb「聲音不適」
其實唔係好難聽JE
D難位比哂張敬軒 緊係唔難聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞