[求屌醒] 26,7歲仲未大學畢業

398 回覆
76 Like 429 Dislike
見到自己呀
28歲重未grad
喂人地真係冇咁講過,你唔好老屈先得架
睇你哋兩個啲貓圖,仲好過睇樓主個post
身體要緊其他唔好理住啦
你諗野好灰,又唔肯做決定去改善自己嘅生活,
係度不斷叫慘,其他人都唔知點幫你。
難怪對方要同你分手。

早日認清自己的能力,
讀唔成書就扔低先啦,
去學一門手藝都好。
仲養畜牲?
嫌仲唔夠煩?
我都讀咗六年25定26先畢業 狂defer
而家諗返都有啲後悔 最尾得個third hon
加油頂住呀 捱埋佢遲啲好過啲個生活會
讀唔到唔好勉強
23年讀多4年都係27
大把人30歲先再讀個有牌既科
你要做社畜做到65歲
呢4年可以換來你將來40幾年有名有利既生活
其實好抵~~~
City year3?
聽講Year4要返placement又要上堂都好chur

Btw CU 真係超忙?
有個year 1 as offer仲心大心細緊
揾系主任傾傾 報咗案先
冇人話靠有問題 有得靠我想靠到1000歲添
出面唔係專業野,撚有人TOP唔TOP咩
但你讀到咁樣仲衰過top up
真係讀唔掂就拿拿聲止蝕離場啦,頹多兩年比你好彩畢到業到時又係拎住萬幾蚊人工,又要開Post叫春3x歲人仲搵緊萬頭對唔住父母。你唔係專業人事一黎就幾萬蚊一個月真係不如踏踏實實做野上位識多d人脈好過。
個fd識個fd本身之前讀Poly 社工
話佢Final Year 實習唔Pass
所以Quit U
On L99

跟住去港大重新讀Year 1
我諗佢成3x歲先畢業
唔鬧唔識醒,有抑鬱就唔鬧得?我都有抑鬱,家族仲有遺傳精神病歷史添啦,但我自己覺得真係好多時要鬧先識醒

我身邊都有幾個讀到30歲先做野,冇咩問題,每個人既步伐都唔一樣,大器晚成呢個成語冇聽過?你要妄自菲薄冇人幫到你
Senior intake都叫advanced standing?小弟無知
真心take gap year啦
精神健康崩潰咗 俾你畢業都返唔到工
對自己好啲
情志問題呢啲係要比人直線抽擊到睇開左先會好到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞