七仙羽多次預言中晒都冇人信? 大爆樓價將下跌 勸大家賣樓要快

300 回覆
75 Like 135 Dislike
果班都唔急放 佢地個共通點都係比市價高小小話預比人還價 到人地還佢5-10%又叫人窮撚唔好買樓

又唔諗下自己果d係咩盤 以為自己市區豪宅盤咩
我有錢洗買大西北細價上車盤咩

仲要睇多兩次都話人煩 大佬你估街市買餸咩
跟住就上黎圍爐話放唔到 然後就係咁loop
樓主癲能到為咗撐自己係啱,連神棍都攞出嚟講
最叻叫人移民

所有問題一律建議移民
摘名下年返嚟再睇
連登廢淡為咗想樓價跌
之前已經變咗相信政府
而家仲信埋風水
仲童
清你幾多歲
連登仔連呢種人都吹捧
明年/後年⋯⋯

情境一 樓跌:
師傅:我又中

情境二 樓升:
師傅:當年我見大家都好驚問我點算,所以我每日食齋唸經幫大家祈福。港樓先冇事。
估唔到呢個post 引起咁多迴響,林兒想喺呢度講下自己嘅立場。

林兒其實唔係好信風水命理之類嘅嘢,但林兒認為一啲受歡迎嘅命理師,都有一個共同點,就係佢哋好擅於掌握社會脈博、民眾嘅共同意識及集體憂慮,所以從佢哋嘅「預言上」(包括對樓市嘅預言)多多少少能折射出社會大眾對某啲議題嘅一啲趨勢或憂慮。

正如聰明人睇到房屋台一班樓痴、業主、aa追住林兒嚟咬,都明白到其實林兒講中咗佢哋內心中嘅憂慮同恐懼,所以喺意識上或潛意識上,藉著狙擊林兒,將林兒醜化、蠢化、on9 化。當佢哋集體認定林兒係小丑、低能、白卡之後,林兒講乜嘢佢哋都覺得係亂噏、不值一提,甚或係笑話一則,從而否定林兒對樓市嘅睇法,喺意識或潛意識上,舒緩咗佢哋對樓市爆破嘅憂慮與恐懼。喺呢點上面,我對呢班樓痴、業主、aa其實係深感同情嘅。

不過做人始終要面對現實,始能趨吉避凶…..
但你舊post(2020年年頭個堆預測)有無中先……
唔想做末日博士,首先就唔好洗版式咁講,同埋時間預測上要準啲
呢樣真
希望大家快d面對現實世界
留言等一年後再番黎
希望打爆班人把嘴
跌成年先講?加息鬼唔知樓跌咩
追下post 連登2019年11月已經講緊啦 好撚柒呀你
林兒如果冇記錯,應該係2021年3月先過嚟房屋台。由嗰時開始,林兒一直勸有意移民嘅手足,應趁樓市未死前有秩序離場,以便賣到較好價錢作移民之用。其實回顧一下,當時賣樓其實係最佳時機,因樓市仍相對暢旺,業主議價能力較高。而家先出貨嘅,唔大劈價真係好難賣出,但林兒仍勸準備移民嘅人,既然已有決心走,就應該有決心劈價離場,以免到樓價冧時走唔甩。你哋既然都認為香港住唔落去,點解仲會相信香港樓市會有復活嘅一日?
連登廢淡為咗想樓價跌
之前已經變咗相信政府
而家仲信埋風水
估唔到呢個post 引起咁多迴響,林兒想喺呢度講下自己嘅立場。

林兒其實唔係好信風水命理之類嘅嘢,但林兒認為一啲受歡迎嘅命理師,都有一個共同點,就係佢哋好擅於掌握社會脈博、民眾嘅共同意識及集體憂慮,所以從佢哋嘅「預言上」(包括對樓市嘅預言)多多少少能折射出社會大眾對某啲議題嘅一啲趨勢或憂慮。

正如聰明人睇到房屋台一班樓痴、業主、aa追住林兒嚟咬,都明白到其實林兒講中咗佢哋內心中嘅憂慮同恐懼,所以喺意識上或潛意識上,藉著狙擊林兒,將林兒醜化、蠢化、on9 化。當佢哋集體認定林兒係小丑、低能、白卡之後,林兒講乜嘢佢哋都覺得係亂噏、不值一提,甚或係笑話一則,從而否定林兒對樓市嘅睇法,喺意識或潛意識上,舒緩咗佢哋對樓市爆破嘅憂慮與恐懼。喺呢點上面,我對呢班樓痴、業主、aa其實係深感同情嘅。

不過做人始終要面對現實,始能趨吉避凶…..

你真係痴得好匀循,精神勝利法,用幻想說服自己,想知你打呢篇野出黎時有冇面紅?

大家唔係覺得你講既野亂嗡,不值一提,笑話一則,而係的的確確你所講嘅係亂噏,無理據back up,
遠有Cci fake index, 近既有四倍槓杆環球收息基金。
每次問你既時候你剩係識扮睇唔到,又或者你岩你岩。因為你既理據已經站唔住腳,你既大話已經比人篤穿左,你已經兜無可兜,唯有做假膠或者做鴕鳥。
你從來都唔敢面對自己做錯睇錯既事,你接受唔到失敗,呢個正正就係你既loser基因。
其實上連登睇樓市得啖笑

有樓就實話升硬

無樓就講跌
兩邊都係壞消息當好消息咁吹

加息 打仗 全球運輸同生活成本上升 經濟活動未復甦
班好友都可以吹到對香港樓市無影響

連登無AA無打手 真係搵鬼信
咁COVID-19 呢個名係全球用緊

19咪用2019

講咩2020先爆 重要正皮果班係咪on9
房屋台班友會屌你

香港樓係永遠唔會跌
2019武漢大爆發

武漢肺炎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞