七仙羽多次預言中晒都冇人信? 大爆樓價將下跌 勸大家賣樓要快

300 回覆
75 Like 135 Dislike
七仙羽多次預言中晒都冇人信? 大爆樓價將下跌 勸大家賣樓要快

發佈時間: 2022/05/16
玄學家七仙羽師傅在2013年為有線電視(即現時的香港開電視)節目《怪談》任嘉賓主持,3年後,轉戰ViuTV節目《總有一隻喺左近》擔任嘉賓,觀眾漸漸認識她,其後再殺入主持界,先後主持節目《鬼同妳上位》、《七救星》、《七福星》、《瘋火與膠七》等等;她與人氣男子組合MIRROR、ERROR合作拍節目而熟絡,隨即引起關注。七師傅嘴邊常常說「師傅愛你」、「我有咩唔知,我乜都知」,加上其「譚仔」口音,無厘頭風格,帶給觀眾無限笑料,發放正能量,獲得廣告商垂青,接拍不少廣告。

人氣爆燈,隨之而來,就是網民斥她是「神棍」,直指「冇料到」、「冇邏輯」。政府專家顧問、港大醫學院院長梁卓偉在前日(14日)憂兩周內將爆發第六波疫情,未知是否觸動了七師傅的神經線,她在社交平台發文,指自己之前預測的一切,未獲大家信任,她留言:「仍記得2017年《蘋果日報》找來好多位香港出名大師預測,誰是特首,我說林鄭,當時沒人信我。仍記得2019年在潘紹聰節目,我說疫情有排未完……​好多觀眾罵我bullshit,沒人信我。​因為所有大師都說,細菌怕熱,夏天就會结束……结果……仍記得2022年1月車淑梅的《舊日的足跡》訪問我,她問我下屆特首是男是女?我好肯定的說:男!聽衆沒人信我,因為其他大師都說是女。」

七師傳又指2022年4月底接受一個財經頻道節目的訪問,她表示7月前一定會出現第六波疫情,當時就被很多觀眾責罵,她留言:「左一句神棍右一句神棍,並罵:不要侮辱了財經節目,找個不是財經界的神棍來說財經。如果我告訴你,我以前做過財經記者,法新社丶TVBS(還有好多就不說了)……知道的財經知識多過你想像,What do you think?好多人不用大腦思考,我可以令到自己各方面都成功,巳經說明了一切,對嗎?」

七師傳指自己長期在印度、尼泊爾等地閉關修煉,其認知及功力早巳超出大家的想像。她又告訴大家一個壞消息,「有樓想賣,就不要再吊高來賣了!樓價會跌,因為明年後年……會發生(國安法,不能煽動,所以話到此為止)……想炒樓賺錢、希望樓市再升、希望高價出售……只說一句阿彌陀佛Good luck!」有網民看完七師傅的Post,立即問她:「自住驚唔驚?剛換樓!」亦有網民表示力撐七師傅,「事實會證明一切,不用理會其他人。撐你」、「唔緊要喇師傅,時間會證明一切,該講嘅講咗就得㗎喇,信你嘅人自然會信你,唔信你嘅遲早都要接受現實」、「師傅,雖然你行出嚟好神棍Feel(Sorry Sorry)!不過我信你!真係信」。

撰文:黃曉妍
而家玩到怪力亂神….
唔好 call 我 loan
香港神童
連神棍都撈埋,韓元師真係勁
韓仔
神棍一個其實呢個老女人唔係新鮮嘅事好多年前已經存在轉食啲靚妹乜嘢感情和合嗰啲嘢

佢啲所謂方法其實上Google搵完 教人一樣根本亂七八糟
韓總有埋7師父加持,個市仲唔跌?走呀
神棍9up都可當論據
韓傻不愧為連登第一傻淡
入去房屋台個賣樓圍爐區睇
個個都放唔到
有無人真係搵得返佢講個啲報導 出嚟,咁咪知佢係咪吹水囉
19年香港有疫症咩
韓總都係想比大家睇多啲資訊
等大家有critical thinking 姐
窮酸傻淡樓豬咁好人提有錢業主賣樓
真係多謝曬
邊夠你玩呀
有冇link?
扮咩無入過去明明日日係度偷望
仲有#22嗰隻超級aa9
七仙羽=臭雞wood
一開始名不經傳,俾有心人包裝吹捧就變晒契媽
搭完棚散水就個個追住屌

留名等一年後鞭屍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞