Autotoll 申請時間

15 回覆
0 Like 2 Dislike
想問巴打通常幾多日收到tag, 個幾禮拜個申請仲 “in processing “
落油站買聽日用得
Autotoll就嚟收皮都仲有得申請?
而家唔係開始直接申請政府嗰個?
政府嗰個唔係條條隧道用得
仲要分階段實施
一開始今年年尾定下年,得三條用得
私人擁有嘅隧道大部份用唔到
政府橋隧大部份又傾向免費
咁港共成壇嘢其實係廢嘅

例如屯赤開咗之後青馬變免費
第時將藍通車之後將藍同將隧都會係免費
落油站買好過,分分鐘仲有promoter免半年月費仲有油券或者百佳券送
一時時,上網又唔多覺有講究竟有冇優惠

個時搵左幾間油站都話優惠上個月完左,冇免半年年費

唔係成日行隧道都係俾八達通算
某d隧道autotoll係快好多,例如我平時行開既
各架車有晒車輛貼,要行電子道路收費就無難度
兩條私營隧道唔收八達通,我住大西北朝早返工基本上係無得唔用
另外東隧Autotoll左線真係快好好好多,紅隧就一時時
香港有18條行車隧道,他們在客運和貨運方面扮演重要的角色。
政府擁有其中15條隧道,即獅子山隧道、香港仔隧道、啟德隧道、城門隧道、將軍澳隧道、長青隧道、海底隧道、東區海底隧道、大老山隧道、尖山隧道、沙田嶺隧道、大圍隧道、南灣隧道、機場隧道及觀景山隧道。這15條政府行車隧道由私人公司根據運輸署批出的管理合約管理和營運。
另外有兩條行車隧道(西區海底隧道及大欖隧道)由私人機構按「建造、營運及移交」的專營權建造,現由私人公司營運。
愉景灣隧道由則由一間私人公司建造及營運。

私營都係得3條姐
私營3條
但係你呢堆有好多本身係唔收錢
尖山沙田嶺隧道大圍三條收一次錢
之後將隧好快又變唔洗錢
政府果個無confirm幾時嘛,諗住auto-toll要俾錢可以快少少用得咋,街又見唔到有promotion,巴打唔講都唔知油站有,之前已經google過autotoll lihkg了
日日塞條大老山
p.s. 往繞道方向又成日有人捕住有無車超速
好耐之前買左半年免月費即買即用
兩星期內填番資料whatsapp就得
用完之後返唔到轉頭
政府果舊出左咪cancel autotoll囉 冇衝突
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞