[ViuTV又酒又宵夜]星期一2330-0000 有酒今晚吹 (14)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
呢啲有得細執 但起碼觀眾對佢有印象先
其實就咁睇新加入呢5條女今集個表現
Sica同Alice咁搶(包括搶到鏡頭 留到印象)
跟著Win Win
然後YoYo同Ash好沉又唔出聲咁 出聲都係相對官腔唔會留低好深印象個種
或者呢個表現就會直接反映喺觀眾對佢哋嘅印象 以至未來佢哋嘅星途
yoyo本身都係咁斯斯文文架啦

做番自己ok wor
你咁講或者冇錯
但依家嘅佢冇乜記憶點(唔止今集個節目 仲講緊由造星到依家都冇一樣專屬佢嘅記憶點)

淨係記得佢靚囉 但「靚」呢點應該係「覺得」唔應該係「記得」
某程度上都係造星個節目造個印象係佢好靚(特別係同個TB拍埋一齊比)
所以潛移默化你記得佢係靚(戴返頭盔先:雖然我望落去都覺得佢靚 但靚唔應該係唯一記憶點掛)

其實yoyo有樣都幾令人記得
就係佢係評判分最低分o個個
而成個造星4, yoyo除o左外表之外, 都時不時有人批評佢hea, 冇進步, 歌同舞都練唔好
應該冇expect佢地講啲好獨到既評語
俾佢地介紹下自己好過
或者講左但冇咩特別就剪走左
yoyo真係不了
冇乜擅長領域又唔talk得
唔會吸引到人想繼續聽佢講落去個type
話賣樣但佢個樣又未靚到可以carry埋本身嘅不足
比佢好同有氣質嘅又大有人在
佢整體都係偏向平平無奇咁
可能個人比較內向慢熱
呢行好蝕底
拍戲真係最好既出路
繼續行仙氣形象
佢主力拍劇

等套劇出街先講la
真PK班底咪元祖花姐team
監製花姐都變咗mirror經理人 除咗造星之外冇得再拍嘢但佢以前D節目全部都好睇 某程度花姐都算Viutv開台期嘅金牌製作人
導演大隻佬阿包都quit咗之後自己開production house 最近好似幫緊開電視拍嘢
另一個導演Linda真身就係阿濟哥 依家都變咗error經理人 造星1之後基本上冇拍過嘢

不過無制限team本身都係流住真pk team嘅血
無制限team 2個核心人物Mike同暉
Mike導以前係真pk班底嘅PA
Writer暉就係真pk班底嘅writer

不過無制限team都可能散散地
Agent L quit咗Viu自己開公司
Rain P又升咗導演唔再跟Mike
內向慢熱但如果有樣專長吸引到人其實唔大問題
嚟緊有劇睇下佢行唔行到演戲路線
如果都普普通通嘅咁佢繼續拍下廣告或者做下背稿嘅主持算
咁唯有睇完劇嘅表現演技
如果都係咁就…
啱啱睇返,佢哋係咪係咁笑鳩ash?
護主犬惡到呢
吠幾聲唔通人地俾個人西你屌咩
係都俾jer啦
好似小矮人個item咁
我真係留意唔到佢
咁仲死,viutv 啲劇少,拍劇show錢又唔可以MM730同chill clib推介咁密密執,拍完一套排大半年先出街

佢啲廣告又唔係大嘢,大brand比collar食晒

搞到又窮又少實戰經驗磨演技
小矮人係拍得差咋,佢solo d位全部都係wide shot
自己反省下啦 全部都話冇
想攬攬
碎左果兩條片真係勁可愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞