好撚驚行入gym room

335 回覆
726 Like 60 Dislike
247無人煩你?
新手毒撚零晨做尖有冇得諗
+1呀😂係咪絲
我未去過247呀以前去anytime就冇人煩,我估247應該差唔多?以前我周不時凌晨做,又少人唔使排機,缺點係冇車返屋企新手可以試下夜晚10點左右,會少啲人,又未至於零晨咁冇乜人,有咩意外都有人見到可以幫拖
俾兩個字你
卓叔
講真,邊個一出世就大隻,都係練返黎架姐,做咩要驚,我自己睇人做多數睇動作做得啱唔啱多過睇人地做幾重,啲動作好既話會可以畀自己做個參考,新手最緊要係練好啲動作姿勢,事半功倍,拎得輕完全無問題,做慣做熟,想更上層樓先開始練大重量。
Ys
自己都知唔識用,又唔敢搵PT,咁去gym room 做乜九? 扮嘢?
但仲有一隻我會望,skip leg個啲小拳石
247賣點就係唔會sell你
247 真係唔會有人理你
除非你暈低喇
師兄住邊區
唔個關唔關疫情事 最近尖房又真係多咗好多癲佬 三句唔埋就差啲開拖
樓主我都經歷過呢個階段

我大概做左gym年半 頭半年我係先去康文署
培養左個興趣 學用機器輔助個d先
再去24/7 當時有個24/7既PT教緊學生
無啦啦望向我大聲同佢學生講
拿 認住咁就係反面教材喇
雖然我可能做錯左 但都唔洗咁大聲姐 好尷尬
我都有即刻問佢點更正 佢就話 哦你黎跟我上堂我就教 串到仆街

後來自己搵左個女pt
因為想試下free weights
好想針對性練靚個pat pat
跟左半年 我覺得未至於精通
但起碼唔再驚 亦都對飲食
每項訓練既肌群
同埋自己set program練d 咩有d概念
一開始乜都唔識 連squat姿勢都唔岩
慢慢可以開始做到hip thrust / DL
然後覺得差唔多就冇再跟了 先開始睇YouTube
台灣都有好多好好既Channel 可以 follow

其實帶住耳機根本係自己世界
因為個個都專心做自己野
有人同你講野
一係就係你做錯得太離譜
瀕臨受傷有人想善意提醒你
一係就係想問你仲有幾多set想排隊
如果真係要搵 我都想搵個女既 男既我真係太怕醜
名?
外國大把article 顯示姿勢差少少對操肌根本無影響,係啲呃飯食先會日日強調細節
報康文署健身室課程
自己上網學自己試實得嫁
行幾年歪路, 到第4/5/6年應該就開始識操,不過周身imbalance要慢慢搞咁解
請PT純粹就係用錢買佢幾年經驗,幫自己慳時間唔洗試歪路,睇你覺得值唔值 幾千蚊買幾年時間

利申 親身經驗 玩左7年 冇跟過教練 目測玩左3/4年
友善問,99% 都會講
一開始做就搵個pt學下啦
每上完一堂後自己去玩多次幾,唔洗上太密

不過連鎖店啲pt好貴 建議搵細鋪自己睇下
當你所有基本動作都做好 經濟狀況許可咪照學 覺得貴咪唔好學囉

上面有啲撚屌又叫人唔好搵pt 但又想搵人問
247你係入面自己一個做推爆左
休克暈迷俾餅責都無人知
拖到下個客黎為止

新聞都有賣
咁仆街既教練都有
咪叫你考個康文署免責試
有撚用咩
康文署荃灣西體育館健身室
月票$180
無敵海景
靚L過好多會所
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞