好撚驚行入gym room

335 回覆
726 Like 60 Dislike
到時仲喺度先算啦,頭嗰幾日有另一個pt sale我問我做deadlift幾多,我話110條友問我磅?我話kg,跟住拉左我去教練區set左110kg叫我做一組俾佢睇,佢話我拉到嘅佢拉返2倍仲一路同人講話我話自己拉到110kg Deadlift,然後我二話不說,即刻拉一組俾佢睇,然後佢淆撚左我都廢撚事串佢,然後過2日條友唔見左,冇再出現過,不過另外有一個pt之後就係咁針住我,我同個fd操又話我私教我彩佢都傻,繼續操

247我貪佢開24同埋近屋企有時夜啲去都ok
所以我都好少自己一個做,點都有2,3個人喺附近先做free weights
P記出名業界良心
佢好自私!
識練可以唔入gym

唔識入gym就要學

唔係好易練壞拉傷

一樣俾連登仔恥笑
咩叫啄地雞性格?
gym 唔近屋企唔揀
夠近你先更有動力去
搵朋友教, 唔好搵gym場既PT呀, ON 9, DLLM,
GYM場仲有好多師兄都肯教, 你唔撚知就唔好衝出黎柒喇, ON 9閪.
份人冇嗜好冇研究冇專長 逢人開口就啄吓朋友 啄吓同事老細 啄吓屋企人 公開埸合就靠啄人上位 好似熱狗個啲hypocrite
如果有一定基礎可以練多D Deadlift
改善圓肩寒背坐姿既最佳練習
就算只係玩一餅你個膊想縮都縮唔到
PT可以話大部份都係呃錢, 你操得幾好, 佢地都可以監硬搵啲野黎針對, 仲有係佢地大部份都唔係好叻, 有啲讀左個course就出黎教人, 自己實戰經驗都無.
真係無撚睇到佢地講咩 係佢地打得太快 我重覆緊之前既野 連登仔現實生活係咪太撚無存在感 係網絡世界成鳩日郁啲就屌人
任何要預繳既教練堂都一定唔好報
可以搵出面兩堂學下用機

有咩肌肉唔平衡定痛去睇物理治療好過搵教練,搵做開運動物理治療果D,都係一千蚊左右一堂有料過D PT多多聲
我睇過好多PT上堂都係廢,同埋搞錯晒發力筋腱問題,上黎都多鳩魚,係會幫下你concentric果下比你做eccentric叫有效多少少咁
放心啦
你唔係靚女無人會想知你既存在係度做乜
除非你用緊既野有人想用就會問你仲有幾組
如果唔係 你只係空氣
市面上pt有七成係sales/自己都未識操
剩返有兩成係識操但hea教
真係識操又會教嘅少於一成

如果本身係毒撚/唔係醒嘅
真心唔建議搵pt,除非有fd介紹

pt即係sales,都係「因材施教」,個客個樣越毒佢就越會搵你笨,其實呢樣嘢放去邊行都一樣,但尖界唔同買電器,件電器點伏都好,都會開得著同用得到,但買堂,係會完全學唔到嘢,仲要晒時間晒心機,仲分分鐘比人呃買多二三十堂
預繳係最ON9既一樣野

只要有預繳既教練堂都一定咪撚報
btw可以睇下有無附近私人屋苑會所可以有人出租住戶證,會少人同無人煩你
依家係你柒
人地認真同你講又話無撚睇到人講咩
喂你都係上弱能學校搬櫈仔咪當操左囉
反正你舉重少少都驚變hulk架啦
撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞