達拉斯小牛 Season 2021-2022討論區14

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
一到季後賽 防守重要性高好多
諗得過
Murray+MPJ for Doncic+DVD deal?
要睇Kidd 諗唔諗到計 個個都想鎖死佢啲炮 但咁多年7場4勝可以持續做到既隊唔多囉 諗就易做就難 常規賽既game plan冇咩參考價值 但打落個勝算點都冇打大腸咁絕望先 樂觀計64波啦
進攻有手感好同差,但防守係百分百可以控制做好嘅,所以防守對champ係最重要, 2011我地有個chandler守底又有marion守翼
湧最怕有單點爆破嘅球隊
當年沾同榮叔就係咁贏
而且手感仔退化咗好多
上輪想單食Adams 都唔係幾得
拋同Kleber mismatch咗都唔洗太驚
但講到尾到係睇三分射成點
真係鬥調整 小牛之前對太陽n連敗都一樣過到
我真係覺得過陽係撞正陽d狀態奇差
其實上round都睇到端倪, Booker又出出入入咁

勇士狀態係入左playoff就超水準

所以如果齋計硬件, 陽係難打過勇既
如果計狀態既話呢

勇士係好撚得人驚
難得kleber咁hot我又想繼續正選佢喎
拉green出去好禁區仲好打
打足 50分大三元都有
勇難打過suns好多,suns係靠cp3 booker 2隻玩無解單打得分點太少所以可以集中防守,牛有2隻勁鎖已經限制左佢地好多,而ayton本身好似好得人驚但其實紙老虎黎,上年finals已經露晒底

但勇得分點太多好難每一點都守得好同係靠係咁跑而create wide open shot命中率會高過suns單打tough shot,同埋d green防守腳步快過ayton,肥仔冇得copy今rd咁switch ayton出黎舞到佢傻
講真打勇真係鬥手感 個比賽內容隨時係比人炒完一場 下場你炒番人都唔定
好懷疑早幾年未大傷既拋 跳得好高下
依家好似勉強過手掌dunk
Curry-bullock frank
Klay- doedoe green
Wiggins-doncic doedoe
雖然luka字母都switch出嚟打 但應該都係Switch curry同poole 先
湖迷路過恭喜哂 Brunson Luka DFS打波真係好睇 希望你地過埋湧
拋做後備中鋒
拎3-5m就得
熱水同塞軍 都係打防守

而湧正正傷撚咗個防守最好
作為勇迷但都恭喜小牛入到WCF
大家一齊睇好波
驚閪咩
雀夠係進攻聯盟第一
都搵到方法守死佢地

同埋唔信我牛啲鎖
都信jkidd 啲調動
睇下green 同手感仔會唔會自爆
但呢啲時候game 6 klay 就跳出嚟
K Tom仲恐怖過curry
睇佐幾場live 啲射術好撚癲
佛祖模式 都救過湧唔少次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞