P牌仔買二手車

85 回覆
3 Like 20 Dislike
有睇過,實際我問過幾個賣家都話佢個頭睇車,全部野都精神換左消耗品無野整,暗示唔肯去
係我唔好彩定真係有鬼就唔知,呢啲價位我覺得心諗買返去都預左有野要整唔想煩?所以佢地唔肯

有上門驗車,有揸去相熟驗完即比訂/驗完有某幾個問題可以講下價,有啲教路叫個識人一齊睇
冷氣波箱車頭都睇唔到要驗,實際賣家又唔肯去,我依面就面對緊依啲野

買到返黎好彩精神就無事無幹自己去驗叫做放返出去有驗過車,驗完又有事一係講價一係就唔岩唔要但比多千幾蚊

利申:我都預左要比錢驗或者交下學費買自己新手唔識野,係想買架2、3萬車既背景下問多啲大家有咩意見可以比到我
咁搵個肯上架既先睇啦,有時唔係話兩三皮就求撚其唔洗上架驗,一個唔小心買左舊lemon返來,整都未必止兩三皮
Supercharge嗰隻? 條Supercharge喉好易有問題
Mazda3係廢鐵
得個樣好睇少少
但Jazz以車仔來講其實內籠好大部
個個賣車都咁講嫁啦,咁都叫暗示唔肯去驗
你係咪真係約咗人出黎睇,睇啱有冇問清楚人呀

冷氣波箱車頭,你約人睇車咪試到囉
你唔敢揸都會叫個賣家揸比你試坐
你唔試,hkmi 驗車嗰d 都會驗同揸段試下
其實你有冇睇過下d 程序係點
平手離場
新手買車係好多問題架啦

通常約嗰個人出嚟都係 坐佢車
帶你周圍兜一圈
最緊要冷氣夠凍行車嗰陣冇特別問題

你兩三萬蚊車其實嘥成千蚊搵驗車都嘥氣
最緊要行得走得冷氣夠凍
「個啲野你唔洗擔心架啦,唔洗睇,全部都好靚仔,你一試就知合意,驗都曬左千幾蚊啦」

有三個都講類似⋯⋯
點都好,最穩陣都係出面搵人驗一驗先

想當年第一架車貪方便信賣家唔驗就買,屌佢,原來水箱漏水,玩左幾日先知,整車已經係架車價一半
如果買jazz不如買polo
Polo就買1.2T/ 1.0T
買1.4 NA係玩自己
梗係1.2T
一定快過法拉雀同埋個籠都靚D啦
咁就唔係暗示啦,搵過架啦
收到你
好多時人哋賣兩三蚊好多時都未必想搞咁多野,再講十幾年車底擔嗰d 多多小小點都有鬆散,一間上完架返嚟你唔啱又嘥左成日。

如果賣家真係唔肯驗而你真係好想要嘅話,學樓上清話齋,叫佢揸出去開冷氣兜你一轉,如果副偈上轉ok, 波箱唔chok, 車底無乜雜聲,返去擺低部車除左冷氣水無野滴出嚟咪買囉。就算要執d車仔都係有限錢。

真係好驚咪買toyota副萬年1.5 na 4AT嗰堆bb啊或者 porte嗰類。我幾年前部porte 除左電趟門之外,十年車行左十幾萬連燈膽都無換過。我大舅部爛鳩bb依家行左二十幾萬都係無野壞過。問你死未。
咁不如97 Lucida
買架e90 325i啦
2-3萬有架啦 寶馬好過你買日本錢7
其實都可以考慮埋Ractis,比jazz大少少馬力,不過價錢就貴啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞