第一次覺得Serrini唱歌咁撚難聽

285 回覆
571 Like 73 Dislike
街外人冇聽佢啲歌 只係覺得佢係sell懶文青性格
陳蕾反而唱得好 啲歌都好有想法 沙門正到
佢似係sell大顛大肺wor
利申:街外人
女版anson lo
越反越紅
嗰晚喺現場 又冇話去到好難聽
但真係有種格格不入嘅感覺 佢好似唱咩歌都係得個叫字 完全感受唔到佢想表達嘅情緒 佢個tone嘅演繹令披星戴月冇感情

認同樓上有人話當晚佢一出場 即刻令氣氛差晒
老實講我見係佢都幾失望 一直唔識欣賞佢 doodoolam完勝 真心覺得如果嗰晚請doodoolam/遮遮我都開心啲
有冇片係佢之後solo嗰首?
自己歌自己key啦
如果都係難聽就冇得抵賴

點解要咁高音
認同
現場聽個感覺係好似兩個冇夾過
完全唔match
見到班盲粉話唔係走音係和音
想講我個晚聽到嘅係走咗音嘅和音
仲要係蓋過過軒本身main嘅和音
亦都唱唔出披星戴月嘅意境

同埋可能係佢怕醜緊張
但就台上睇感覺兩個人尷尷地...
睇過幾場軒同其他嘉賓仲好似輕鬆d
會員場寧願冇嘉賓唱多兩首sidetrack
(當晚佢出黎大家咁好反應某部分係因為嘉賓唔係傳聞個個)
佢就張敬軒個key高八度其實辛苦好正常
但佢哋試嗰時都唔發覺
可以話唔只係Serrini 嘅責任
傳聞係?
幾分鐘都忍唔到?
軒公請得就尊重嘉賓啦
其實唔好下下都拉一踩一,先哭為敬都係佢作,咁都冇料?
唔撚得架條女
大家一齊抵制佢演唱會
幾分鐘都夾唔到?
fans場唔通真係全部fans咩
tune得好勁
佢似唔多唱到假音
可能因為本身把聲已爛
要下下真聲頂到頂
我之前聽過佢首粉碎糖果屋我都覺得幾好嫁 但之後再去搵佢自己solo啲歌聽即刻不了
拎陳蕾講係因為上面有人提chill club樹銀 陳蕾銅
陳蕾一手包辦曲詞仲要有唱功 身邊都有好多人冇追開都會聽吓
但樹就黎黎去去都係個堆粉係度吹奏咁
識過幾個樹粉都係話聽樹好有品味 你唔欣賞係因為你冇學識 佢啲詞鳩但好有意思云云 仲成日講啲懶好笑inside joke
好似隔離PO一屌樹唱得難聽 成班衝出嚟護主話咩反多啲好 易啲買飛 大佬真係好撚黑人憎
傳聞好似係ANSON LO
同張敬軒一路都keep住個安全距離,分得好開好陌生咁
doodoolam/遮遮
即係邊個
兩把聲好似打緊交咁
doodoolam = +him
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞