[淺倉唯] Super Hero Time 討論區 Revice 35 , 暴太郎戰隊 11

523 回覆
7 Like 2 Dislike

呢兩集又係毛利寫
唔知佢最近係咪有套獨特見解
寫親啲劇情都奇撚怪怪又同觀眾作對
而且做赤石個演員d戲真係太over,
睇到出哂戲,唔計牛島仔變到身呢part,
明明今集個劇情咁絕望但都完全投入唔到
睇返啲數值⋯⋯其實唔係勁好多
真係似型態轉換only
今集正正常常啦 又無話去到要棄咁差
但係牛島光變身真係接受唔到囉 突然話想幫手就有得變得 咁我變都得啦
定話其實係特登 想表達over demons嗰級數就係二打六都可以變 只要有心人人都係over demons
大橋都係木下諗
何況而家嘅問題絕對唔係呢兩集造成
上年saber板都唔會淨鬧諸田敏
都係既
牛島光路人同配角描寫不足都係積落黎既問題
咪係,我連呀光當初加入weekend嘅動機係咩都未知,
就話要保護小櫻
似沉船多啲喎
戰隊終於認多個隊友今集一開始見敏鬼咁玩仲以為會誤會多幾集
係咪下集認埋黑狗就合體
戰隊貓警官個怪人皮套係幹部定普通怪
好撚型
獸人3幹部
今集營造絕望感方面 都叫做寫得ok嘅
但係如果最後係由博士負傷救場嘅話
( 照道理大二仲傷過博士 )
個觀感會好少少
大二既偏執可能係門田影響
但呢幾集個個都覺得佢怪,有可能係陽炎復活既鋪墊?

今集奇怪既位仲有明明係公開演講,但民眾反應既鏡頭一個都無,所有野都好似同主角佢地講咁,理解唔到個絕望有幾大影響

同埋牛島仔呢個一直唔知做乜既人,就算你話係量產化系統都好,都無必要俾咁大個光環俾佢呀?
就譬如好似01咁,如果有集主角要打ark zero, 無啦啦嗰個aims既光頭隊員變身,秒曬啲怪,救走曬01不破,應該都會wtf
陽炎點睇依家大二咁柒
今集淨係睇鋪墊大二既轉變係幾好
但除左呢樣之外都係wtf

演講果度官網話因為武肺好難演多人戲
呀巨匠石田監督想觀眾自己做平民第一身視角
但問題係觀眾知曬背後啲野點可以感受到個絕望
見到Revice都打唔贏只會諗等出final form
呢度啲巴打咪一樣ff門田變身/牙唯變身
發覺睇Revice好似經常都要自行腦補咁
屌你係咪太多受眾係小朋友 點解咁撚樣嘅劇情都無人炎上

門田拎返記憶救場 上神檯

玉置覺得自己努力唔放棄去幫手 合理

博士變 還好 起碼唔洗比人屌

一個屈尾十搵個skinny monkey演員嚟變 外型又成個中學生咁得棚骨 戲份又少又無塑造

屌你老母 本身套嘢我已經覺得雷聲大雨點小 我心目中會擺喺ok la 無其他師兄咁讚得 我覺得同01差唔多

但我睇埋上面啲師兄講起saber revice依家同saber其實都係50步笑100步

以為講咗幾集乜撚嘢vail叫vice似返個惡魔 點知完全晒氣 主角唔鼓勵佢兩句刷存在感嘅話 呢幾集都可有可無
門田無失憶的
仲有 明明牛島仔條打靶救走晒所有人

點撚解後面大二仲喺現場接剪戇鳩鳩
Revice 每次強化都係一輝 vice有感情問題
與其話比玩具累
不如話比啲額外篇章累

老豆戲份明顯分曬比Vail前傳
所以你睇預告下集老豆又可以出場喇,因為下星期Vail篇出最後一集

留住門田條命黎sell藍光碟
Dear gaga有兩集,所以到下集出之前大家都未知門田實際去向=tv未出得佢
而家淨係知佢係扮失憶
戰隊好正 個節奏搞笑時搞笑但係又有主線喺入面
睇得好輕鬆 笑下又一集咁 但又唔會冇內容

鬼妹啲表情都係好正 今集件衫好襯佢
Btw 隻鍬形蟲同vail隻變身獨角仙,都好似係thouser變身嗰隻cg改
如果套野本身無阿妹同阿唯應該炎上左好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞