[淺倉唯] Super Hero Time 討論區 Revice 35 , 暴太郎戰隊 11

523 回覆
7 Like 2 Dislike
依套野變咗百合係賣點
一輝其實同果d中二病英雄有好大段距離
出發點集中保護屋企人,其他幫到就幫 比較被動
啱啱同人傾 先突然諗起仙鶴報恩
可能報恩先嫁比粉
發現真身 會消失
吹奏咗咁耐嘅over demons,竟然是雜兵
今集既重點係大二既變化
變衝動嘅原因係冇左惡既一邊平衡
而唔係融合左既影響

大二無限傾向”正確”既觀念,冇灰色地帶,無視所有實際情況同人性,好似極端左膠,環保撚咁

同狩崎老豆講既一樣,”人類係有感情嘅,就算理性知道,但係心都係唔會接受”

但下集就係打疫苗選擇服從嘅普通巿民就要去吸印仔,同基夫契約
理性上只有服從一條路所以人人都去吸印仔

但拉打本身就係敵我同源,自由同選擇先係拉打既核心
收左都可以再返嚟
戰隊今集玩膠都咁高汁
我想係門田/老豆變身救返佢地
其實似係想鋪大二黑化或者陽炎翻黎
啲對白幾有心機寫,但演出個到有問題
似係,人類要接受惡嘅存在,而唔係消滅佢
所以結局應該會係vice班惡魔都可以共存到

今集監督好唔掂官網寫演說嗰part係特登唔拍市民嘅反應
話電視機前面嘅你就係市民,你係即時睇住佢演講
但完全冇feel
變Gay了
Revice 劇情質素插水插得快過Bitcoin
呢pair好香
Revice腰帶 50週年版
Dx印仔x 10
劇場版特典(禿鷹)
無敵櫻條腰帶
Demons driver
Vice stamp set 1(門田拎黎強化嗰三個)
火山印嗰set

買左好多年DX, 比ZIO搞到冇哂心機玩
始終仲有好多人覺得拉打比細路睇
然後就要用啲誇張既拍法
佢呢啲前輩級演員點演又唔會有人敢比意見
戲內都想睇呢pair
想睇狩崎真心知錯幫返門田整強化

唔係就咁比左牛島光變

上東映網睇先知三個折紙分別
基本上revice前期有趣的角色或元素依家都冇哂,女王大人、中二、門田、魷魚、教授(早期亦正亦邪)、搞亂檔的vice ,後期變悶都好似正常
依套野就係該寫唔寫(中二退埸得莫名奇妙,今集個配角提早鋪墊下),寫夠仲繼續同你拉長寫(主角同vice 的羈絆,sheshe)

我都係由時王開始追到心淡
難得今年revice有返心機睇同買玩具
其實就算寫羈絆拉長寫
至少build咁都好 d吖
屌你vice上集俾老豆講兩句就猶豫 下一集俾一輝講一陣又冇野 好唔知點
你有冇 Joker 印 ?

係咪呢個?
喺套劇同電影入邊用都唔知有冇出場10秒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞