[淺倉唯] Super Hero Time 討論區 Revice 35 , 暴太郎戰隊 11

523 回覆
7 Like 2 Dislike
呢幾集跌晒waft
尾段四長老強敵塑造感同爬塔死戰做得好好添
saber果時係唔知點解總有人攞番01出黎講黎插saber
心諗01套野爭議性咁重就唔好攞出黎插人啦
好似最尾鬧mighty dragon無誠意攞realizing hopper黎插佢, 明明兩個都係賣玩具而出既係要捧一插一
阿旺條腰帶顏色擺明唯B用
係唔知會用咩印
野牛印係OOO應該變唔到身
Revice 真係冇心追
遲D等多幾集 睇吓有冇好D先再睇
可能共用
始終要明白saber喺初期磨滅觀眾好感度係相當成功嘅
之前重睇viu 配音嘅前期劇情同後期比真係差天共地(只係想表達前期有幾垃圾 後期真係因人而異)
所以攞01前期踩saber(前期) 係合理嘅
但嗰陣每星期罵戰嗰期係D人仲攞緊呢個point 鬧saber中期
個人覺得中期劇情的確唔神冇謂吹捧 但至少做到收放伏筆 人物塑造呢D基本野
唔值得咁比人貶低
所以嗰句咩睇曬成套先落評價應該係我當時講嘅
好彩saber後期真係努力做翻上合格水平 對於一直有追開嘅fans真係滿足

變身道具嗰場又真係幾好笑嘅 嗰陣都唔明點解會變左所謂saber粉大戰01粉 我明明屌緊笨大
有冇人知香港幾時上映 真超人
前期集集傻笑住變身
希望新映會買

老豆又可以變身打Vail
算啦,revice已經進入暴走階段
好似28集左右開始閪
點解個個都反光變身入最終章加路人戰力係多拉打劇都會有
海棠都做過雜卒啦,古列頓同zack後期都係咁定位
Nico 既rider player都差唔多

阿旺一定變唔到
條腰帶擺到明係唯b腰帶上面啲蜂蜜
阿旺要死喇

希望唯b既拉打唔好係重用皮套
一定要全新規
你當demons腰帶係雜卒定位?

反光有咩問題,個角色本身零塑造,冇建樹
今集搵阿旺變都冇咁嬲,下集阿旺似炒車
量產化嘛外傳劇情之前都講左
本身設計就係要量產既腰帶
同demons本身就係第二代腰帶
好似鎧武戰極由黃色腰帶量產變銀色咁

官網一路都有設定,門田退場之後就係雜卒腰帶啦同birth一樣
變咗雜卒用
所以牛島仔變係正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞