有咩game你聽人講係神作 點知偶然一玩先發覺係垃圾黎

330 回覆
149 Like 415 Dislike
同你一樣白金咗automata ,不過replicant 爆咗結局一冇乜心機玩其他結局。
我寧願睇劇情好過隻game 咩都無咁
Zelda
rdr2建議你繼續玩落去,劇情係慢,但其實係好正
正過Elden ring隻垃圾就得
我岩岩打左一半多啲
話垃圾就一定唔係嘅
當然都稱唔上神作
劇情好多
但有啲位似係間硬為左豐富個劇情而加入去咁
但我都係覺得好玩嘅值得買
Witcher 3
玩咗1個鐘就申請退款
當佢動作game玩OK,但係要追晒佢d劇情唔睇攻略跟路線基本做唔到,唔似惡魔城或者銀河戰士去到某個位會入劇情(或者引你去劇情位),佢比你自由行但係結果就係永遠睇唔齊d劇情,一定要跟佢原本set好咗果條路線去先可以解晒所有NPC對話,所以係睇落自由實際唔自由,而且呢條路線仲要你自己玩N個週目慢慢摸出嚟,得到嘅可能只係一兩句廢話之後都係無下文
其實而家點解做唔番惡魔城咁
簡潔得黎又有劇情
而家水蛇春咁長咁既字真係totally no mood to 睇
傳送門
Botw
Witcher 3
ff14 打到瞓著
成日-75%咁平都退
當儲game 得閒開下比個機會佢, 可能一次你識欣賞就沉迷左

利申買左好耐剛剛先開始玩 就不能自拔
無大投資,連銀河戰士呢種級數嘅IP都過咗差唔多二十年先出一隻續集,試過有製作人自己搞,例如稻船敬二隻Mighty 9,結果係爛到仆街

近幾年係五十嵐孝司隻Bloodstained算係幾好,上年話會有續集
唔係講緊個風格,而係講故事既方式
以道具描述為例,以前一句可以交代把武器既故事,而家成篇文咁長
後者真係悶到仆街
Zelda botw
Witcher 3
Dark soul 1
巫師3 聽連登講係神作 直接買埋dlc
玩咗一陣發覺悶撚到嘔
但係聽講捱過前期就會好玩
強逼自己玩咗4個鐘都唔知自己玩緊乜 又過撚咗refund嘅時間

NieR:Automata 好普通
heavy rain 呢類成隻係劇情類game 無得咁比
正如唔會拎become human同ER比
似乎有一定難度動作GAME都唔係太岩你
真心,我都覺,賣情懷,唔同武器落差太大,比著其他game一早因為遊戲平衡比人屌到仆街,但mh只係得pve, 又冇得睇唔同武器total打左幾多傷,mhr係好垃圾
GTA V 從來冇人話神作喎得個地圖大, 三主角系統插多過讚
GTA SA 先係神作
開放世界+中世紀+魔法元素+溝女game+卡牌+選擇性多結局
淨係卡牌都出多隻驚
兩個免費DLC 出多兩個原創長篇故仔
起碼對得起個價錢先
你話戰鬥悶都算 故仔廢就唔會出到劇集喇
dark soul 1係 m底神作,s㡳垃圾
FFXV 真係勁可惜
好既位例如特效畫質,新玩法,開放世界都係top tier
問題都係玩玩下就feel到,成隻game係半製成作,越近結局就越少元素
隻game生不逢時,唔夠人又被人迫住交貨,SE冇心搞好佢,點睇都係SE責任大過製作組同game本身
當然得四條gay佬真係冇得兜
明明都整撚埋其他女角入隊,就係唔比你自由換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞