有咩game你聽人講係神作 點知偶然一玩先發覺係垃圾黎

330 回覆
149 Like 415 Dislike
Elden Ring
Some Series Final Fantasy
鹽與聖所

當佢係一隻普通ARPG OK,但係劇情系統係垃圾,地圖設計四通八達,但係d NPC就喺固定位置,如果你唔小心跳過某個位或者提前打死某隻boss,成條故事線就收皮,即係如果你想睇晒所有對話同故事就要跟足佢條路線嚟打,打爆咗幾次都追唔晒d NPC故事

佢個地圖係咁撚樣
呢個post實勁搶口
Zelda botw
呢排玩緊WITCHER 3 太多可有可無既支線任務 好雜 D獎勵又無用
witcher唔可以話係垃圾
佢開放式世界確實好大係做得幾好
但太散,太亂,做做下根本唔知自己係咪推進跟個劇情
玩到一半唔知自己做緊乜9,淨係不停做任

另外ff15大家都話垃圾反而我幾鍾意
可能大家覺得4條麻甩佬去旅行呢個設定on99
我覺得還好,佢幾個frd都幾fun
對於以前未玩過ff系列嘅我嚟講係入手之作
Witcher 3我玩到頭暈 可能係我個人問題
所以享受唔到隻game
Dark soul 1-3同Elden ring
反而BB最好玩
Uncharted
支線故事每個都好有趣深刻,你認真?
Dragon quest
World of Warcraft
StarCraft
Overwatch
Diablo
Hearthstone
Heroes of the Storm

btw, Warcraft 3係本世紀最偉大遊戲
反而我之前玩巫師3覺得好悶 玩到見皇帝就棄咗
前排重新玩過覺得好能正
認同,
GTA4 就唔同講法
日在校園
Witcher3
Cyberpunk
正一垃圾公司
估唔到最多人講嘅竟然係witcher3
呢隻閪野真係game play一流,劇情九流
懷疑全部假膠
LOL,on9 game,“double kill!”,好撚尷尬
三角戰略
FF15故事太垃圾
水都出現得個少少
但又整到咁靚
直頭浪費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞