有咩game你聽人講係神作 點知偶然一玩先發覺係垃圾黎

330 回覆
149 Like 415 Dislike
ori ?
巫師3
RDR2
GTAV
Battlefield
elder ring

all shit
連咩登神作呀Witcher度度都有人吹奏架啦
但咁集中咁針對戰鬥系統一點,踩到Witcher一文不值,真係得連登先見到
呢隻好多位都改革好大
expect係傳統人龍咁玩真係會覺得中撚晒伏
同埋成個故事同玩法好似變咗低齡向(6都係我覺得
但我玩落都覺得可接受嘅,起碼故事幾好,小遊戲幾得意
全戰三國
我第一次玩玩左2個鐘太悶頂唔順棄左
過左一年重玩都係棄多次
故事又長打鬥又唔好玩
call g會唔會搞到食唔到女主我果陣做完男爵任,就急急腳趕去call g之後就放低咗隻game
我建議某啲人真係永遠見到RPG三個字記住避開
玩RPG唔講劇情唔講世界觀唔講角色扮演的沉浸感
不斷係咁講 咩打擊感唔夠啲ACT好 正一垃圾
我都唔知你地玩RPG係想玩黎玩乜9
三人探戈 觸發左就冇興趣再玩
death stranding
垃圾驚
出面多人吹奏,連登啲打手就唔係打手,你邏輯都幾異於常人
Witcher遊戲性廢大家不嬲都知,只係冇必要特登入啲吹奏post挑機

係信徒先會喺啲”一睇topic都知係講Witcher”post衝入去發惡
你可以讚世界觀,點解人地唔可以屌遊戲性
你叫佢地唔好玩RPG,人地一樣可以串鳩你不如睇小說
你想用銷量去講,咁你記得認同Justin Bieber BTS 肯定係史上最偉大嘅歌手,可樂漢堡係地球最好食嘅食物,毛語錄係最值得睇嘅書
你覺得自己係陽春白雪,對面一樣可以笑你小眾圍爐

當有人揸住一點去吹捧某隻驚係神作,就會有人揸住一點屌到佢地底泥
去到一個極端都只會覺得自己啱人地錯
RDR2都唔啱 唔知你有咩係啱
真係唔知有咩好玩你話輕鬆慢慢玩慢慢卡就話 成班又要鬥快衝boss 又要打唔贏 唔識行 最後睇攻略 要睇攻略先識玩既玩黎做乜鳩
勁多人2.0都未過到就棄不斷跑腿、睇對話
有冇諗過好多時唔係隻Game唔得,而係純粹你唔中意呢類Game?
我真係頂唔撚順 放工返黎仲要繼續係隻game入面返工 憨尻尻
FIFA
係,得啲鍾意 核突怪既毒撚 吹到天上有地下無
又唔可以話呢三隻垃圾,只可以講操作真係唔啱我囉,玩咗陣就唔想玩

近20年可以令我重刷嘅game:
軌跡系列
伊蘇8
mass effect系列
戰神4
隻狼
對馬戰鬼
刺客教條系列
forza horizon 5得唔得
二周目多咗敵人視角,同埋聽得明敵人對話
第一次玩係幾震撼嘅

三四周目就真係把撚
過程完全一樣,上網睇片就夠
(得人魚同結局有分別)
但套劇真心垃圾

兩條女變黑人,再加聾啞黑人精靈,政治正確到暈

仲要亂改劇情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞