有咩game你聽人講係神作 點知偶然一玩先發覺係垃圾黎

330 回覆
149 Like 415 Dislike
似係比連登仔水左多d
Death stranding
主打電影
講玩家之間 connection
人之間connection

我覺得好有誠意
指開發者真係好比心機嘗試開拓遊戲界限

自己算係enjoy
不過我有玩開 snowrunner
Truck simulator

不過一玩就知呢隻唔啱所有人玩

一般啱所有人玩嘅遊戲就係不停俾官能上嘅刺激 唔駛等
類似ubi 倒模
Mario闖關

不過好多遊戲都係咁
期望落差

大家平時食嘢睇書睇戲都成日遇到呢類問題

點樣搵適合自己口味嘅音樂電影文學甚至遊戲
都係一種自我探討自我突破既旅程
唔知自己做緊乜都玩左三十六個鐘有問題啲 定係 玩左三十六個鐘都未知要做乜有問題啲?ching有冇興申請返張白卡?
我覺得未到合家歡,打王都有一定難度。攞聖劍一命連過幾關幾難,DLC打四神獸,打唔贏放棄咗(後尾先知好似要攞特殊弓先易打)
Botw都合家歡?
red dead
GOW 4

未至於臘鴨但真係同期待好大落差

吹捧班人係咪情意結加持
除咗敵人種類太少同冇乜主神戰鬥之外
其他都做得幾好
你本身期待係咩

利伸1-3冇玩,直接玩4,覺得好玩
vampire survivor 吸血鬼倖存者

https://store.steampowered.com/app/1794680/Vampire_Survivors/

早半年無啦啦爆紅爆好評嘅獨立小品
宜家接近10萬評論 98%好評
唔明點解個個話遊戲簡單但有毒
對我嚟講 唔算差但無資格爆紅
屬於max 200評論 80%好評嘅範圍
我都係,隻驚又要用啲腦開機關,戰鬥又有啲難度,劇情唔差,同埋都幾好笑,開度門咪輕輕推開佢囉,駛乜九牛二虎之力咁扯開度門,開寶箱又係,打唔佢唔得架咁,要一拳打爆個盒,做乜咁激動
APEX
建議玩online mod
Online mod 就唔洗自己一個玩了
rdr2 你老母騎馬模擬器
係 屌佢老母
睇連登班仆街吹到天花龍鳳
買完玩左兩個鍾一直叫我周圍走黎走去 打怪又唔好玩 又過埋退款時間
諗起都成肚火
惡魔靈魂 ps 3版

但我想買ps5 都係因為佢隻ps5版本
(未抽到不如出pc版喇 屌)
FF14垃撚圾 想玩到好玩個part要打幾廿個鐘垃圾先得
mon hun....

不停重複咁打...
連登不嬲只有垃圾同神作o既分別, 至於咩係神作就睇你咩信仰啦
batman arkham knight
zelda breath of the wild
Battlefield 2042
而家啲人鍾意睇一堆字之後穿鐅附會 太直白就同速食game冇分別
邊個同你講係神作咁大仇口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞