有咩game你聽人講係神作 點知偶然一玩先發覺係垃圾黎

330 回覆
149 Like 415 Dislike
其實呢幾隻都唔鍾意即係唔鍾意open world啦
咁點解要逼自己玩完之後屌
但通常弓手唔係得1隻
要慢慢盲曬佢地嘅話會唔會出暴風會好啲
又咁講
Rdr1 完全冇2個d悶位
如果抱住rdr1玩法嘅心態,去玩2真係會屌出聲
Horizon zero dawn
玩gta正路咁工作去揸的士?
可能佢地係唔鐘意玩有劇情既野 最好有得SKIP劇情
UBISHIT果D速食開放世界咪啱佢地
係,得D毒撚吹奏。
得地圖大無目的又空泛
難度低左 唔上唔落又無埋初心
Control
美術10/10
遊戲性6/10

虎頭蛇尾嘅game
前面超好玩,但係當你去到遊戲中後期一攞哂所有能力就會開始悶。因為9成升級都淨係加數值,冇再增加玩法,而且怪嘅種類來來去去都係得嗰幾種人型怪物
後期可玩性只有探索地圖嘅隱藏區域同支線任務

劇透:
有冇諗過喺你唔鐘意open world 遊戲呢
Fallout 4
異度神劍2
純綷唔鍾意睇劇情時間仲多過自己玩
尤其嗰隻龍珠:巴巴洛特
92%評價
地圖空洞
World嘅武器堆高會心之後打擊感就會好好

相反Rise啲打擊感就真係歷代最垃圾,明明World大劍真蓄有鏡頭模糊特效,有會心狀態下嘅火光特效會持續差唔多一秒,揮刀會好明顯聽到"墳"一聲,去到Rise大劍真蓄個感覺同冇蓄一樣,斬擊音效持續時間短,火光特效得嗰零點幾秒,成把野就好似把巨型玩具膠刀咁......
唔會覺得唔好玩就話人垃圾
連登仔思考模式係咪咁簡單
呢個係特點黎 但一批評就被死忠屌
我都覺得內容好空泛 唔睇攻略根本唔知jm9
打機打到考試咁 要讀雞精 煩到pk
玩左3年 劇倩全skip

係打完絕巴先回頭睇返少少劇情
不停屈閃身已經爆到機
暴風會搞埋自已友睇邊個快就用邊個囉
Assassin Creed Odyssey
witcher3
戰鬥垃圾到
D人話故事正
屌你老母大撚曬咩
gameplay係垃圾就垃圾架啦
一定係巫師3
nier
代入唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞