帶2個主子移居加拿大 你隨便問 我識答一定答

566 回覆
1917 Like 50 Dislike
我問你有冇腦萎縮啫
無話食大麻一定腦萎縮喎on9
之前係到都試過但係冇乜feel
想係屋企打機睇戲聽歌chill啲
唐唐
當然唔係指你反麻癲
真係慘 自己癲在邊都唔知
兔兔呢?
我咪答你無囉
問完又唔比人答 夠你on9?
冇 兩個仲忍到便便
之後番到屋企樓下先屙太乖

即刻攬住佢地瘋狂錫 有養寵物就明
小朋友咁
師兄你喺邊呀?我過兩年一家大細返嚟, 未必住得起溫哥華可能要去卡加利,留個ig呀,而家就冇食呢啲好耐,不過睇下都好開心
Hello多倫多420巴打!
去咗Niagara Falls未?
快啲去,未有太多國際旅客,唔多人,又有好靚嘅鬱金香🌷,就快謝㗎喇!尋日同朋友即興開車2個鐘頭去睇,好靚

你夏天到步最好,日照長,比較易適應,冬天早天黑又要鏟雪,會有啲難捱。

加油

但條友係度鳩噏 誤人子弟唔係咁好囉
第一,
唔好講話大麻...
做乜野都好, 一成癮都係有問題...
你鐘意食甜野, 成癮都好大問題
係合法情況下自己對自己既健康負番責任,
食/唔食, 食幾多都係自己問題
點解要屌人?

第二,
無記錯大麻係有兩類型, 學名就唔記得,
但有成癮性成份既種類既大麻係加拿大呢度係有規管,
合法化既大麻唔係過量, 自己管理好自己既話,
想問下有咩問題?

第三,
食定唔食, 唔影響到其他人而又合法既話,
咁其實有咩問題?
係唔係我覺得飲酒有害,
我見有人飲酒就可以屌佢酒鬼?

最後我想講既係, 你話係加拿大呢度燒草
燒到成個環/成個人好大浸味,
影響到隔離鄰舍,
又或者係街度隊草做火車頭,
我會第一個企出黎跟你一齊屌柒佢地
但前題係影響到人先
但你依家係屌晒所有人,
咁我就真係唔太明點解巴打你成個塔利班咁樣

大家姐先係最叻 6歲啦
飛過黎都好精神 開心啊
有幾多身家?
我通常行過就算咬鳩我點算
咁我就唔知啦,我之前因為covid 比cx取消左2月班機
之後即刻打去air canada
電話hotline話得1個位

仲要講緊我2月頭打電話 佢話成個4月都full晒
所以最後考慮cx
你可以簡自己興趣
音樂?體育?meme?新聞?財經?動漫?
你要簡自己有興趣既野先會有動力睇

睇得多就會慢慢識搵
唐唐快啲溝返個番狗
過左黎一個月 本身反應比較慢同毒撚性格 表示好難適應同人打招呼 吹水 頂多都係講下thank you have a nice day
AC一班機10個in cabin位 可帶貓同細狗
In hold就得1個位
有 你可以睇我ig 啱啱upload左一條上youtube
但屌 stone撚住整 條片好似錯位又trip trip 地咁幾jeng

呢邊狗主有2種

1種好social 你一同佢有眼神接觸就會傾偈
1種就默默拖住狗狗自己行

睇你自己想行咩style

我通常smoke完就放狗 同其他狗主傾計chill下

人岩岩到多倫多 了解下local 比我早黎既new comers點諗

都係經驗???cheers bro
慢慢適應啦巴打

有時行過講句hi there, 都已經開到話題
試過之前未有車果時係巴士站同個17 8歲既dee dee
都因為講句早晨, 問佢打緊咩game 而傾左5分鐘計
加拿大真係好Chill

一家三口住溫哥華
我覺得互相尊重好重要
就算唔係草 你同其他人既人生一定有其他野唔一樣

如果每次面對唔啱自己既嘢就起晒桿
人生太辛苦
學習包容意見都係成長既一個經歷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞