帶2個主子移居加拿大 你隨便問 我識答一定答

600 回覆
1966 Like 52 Dislike
我都唔知社交禮儀嚟掛
You do it yourself. The dog tag will be mailed to you.

You risk a $240 fine for each dog if you take them out without a tag on their neck.
知道 期待有機會同你見面傾計學習下
Cheers bro and wish u good day
我平時就咁叫佢地肥仔 妹妹
唔洗呀…..
加拿大官方從來都唔需要出示健康證明
係班CS之前成日發夢答錯嘢呀

唔係藍店 食得
不過呢邊好似興食 Tim Hortons 冇人食老麥

一齊坐喺公園曬太陽
訓練下聽雀聲 訓練下唔好追狗 唔好追雀
Chill
老麥貴野嚟
好多巴打絲打都dm咗我ig
問左好多唔同問題 如果你有任何問題 隨時dm me
工作原因英國叮我都熟 唔係去加拿大都可以簡英國
都可以盡量問 我有朋友喺London 可能幫到手
盡量幫盡量答

好多朋友/網友都驚自己英文唔好 今日去捉左幾個本地人
拍左段片 有興趣睇下
唔鍾意香港驚講英文 驚比人笑 唔鍾意笑人文法 口音
舒服聽得明咪ok peace bros~

https://www.instagram.com/reel/Cdjcp_jopRi/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

另外 噚晚諗左成晚幾個巴打話加拿大 大麻風氣唔盛行
我最鍾意求真精神 今日再問埋個本地人

https://www.instagram.com/reel/CdjdQoIIx5M/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

大家有興趣可以睇下
依家去買狗糧比狗狗 又周圍行緊 dm隨便問 我好鍾意打字同9up
幾好食 香港冇食好耐
加油,其實wfc,啲鬼佬nice 啲嘅咪比反應你囉 唔好覺得自己好撚偉大
咁緊係啦 但比起嚟呢邊做加豬
如果真係識到啱傾朋友 我一定會對佢地講香港有咩唔同

佢地知道香港d 武肺policy之後都屌出聲
聽完想唔想知係一件事 但如果想知我會講多d 19政府既野比佢哋知

做同唔做都一樣 咁我行多一步
Why not?

鬼妹去過30幾個國家 有做野有玩
佢有養狗聽完香港個情況都屌一聲 啱傾咪做多步

呢三個靚仔markham嚟
知道可能好多人一家大細諗住去嗰度
幫大家做咗功課晏啲IG post
weed幾錢
好平 我vape 1g油大約7 8cad 左右
我簡單當 x6 大約50 60hkd 左右 la

黎到好小計數計好盡 就咁 x6方便d
水路可以點去
想學野x2
依家先見到 大家一齊加油
good vibes
加拿大 任買架喎
我自己都會整埋
講真 有啲係airline自己要睇 到飛之前先發覺冇可能kick撚死
同埋飛之前都要睇睇醫生 咪順便整埋

我會簡自己安心啲 整埋
我隻兔兔都6歲先過黎
放心 佢哋ok ga

佢哋爽皮到仆街
未諗到 開左個page都算新里程for myself

再諗cheers bro
收到 呢個mark低左 陣間有時間處理先
開左新post 慢慢講黎緊有咩準備
呢邊想專心講毛孩

有興趣請過黎呢邊睇睇

移居加拿大第2回之出發前後超詳細流程 繼續你隨便問 我識答一定答
https://lih.kg/3005328

我有準備 有人話唔使
我覺得反正都要飛走
都係多一份文件
整埋佢都唔係爭好遠姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞