帶2個主子移居加拿大 你隨便問 我識答一定答

600 回覆
1966 Like 52 Dislike
Nice to meet you, 多倫多as well?
樓豬我係多倫多有時差 12個鐘
可能會覆唔切 瞓醒再覆大家

大家可以follow埋我ig, 有咩整問我
咁樣我會易啲覆番
準備聽日由頭loop一次post

希望幫到大家 值得既

https://instagram.com/420.7.24.365?igshid=YmMyMTA2M2Y=
洗唔洗一年
電話卡先
搞銀行同SIN都要電話no.
用唔慣imperial system

畢生到番工用既所有野都係metric system
想問下巴打狗狗飛之前既7日要唔要醫生出張證明證明佢適合坐飛機?
同埋我都驚狗狗坐飛機會驚,有冇咩training可以train佢唔怕坐飛機,利申tiny poodle,性格細膽同怕狗

樓主起身喇
朝早9點ja 瞓多陣先
yes
早晨多倫多既各位 晚安香港既朋友

尋日差唔多5點先瞓 岩岩瞓醒帶完2個小朋友去廁所
今日準備同大主子出去買屋企嘢

比大主子鬧死啦噚日掛住覆ig同呢到成晚冇執嘢

今日唔使開市又係星期6 可能會覆得慢啲
大家有咩問呢度/ig 問左先

放住狗嘆支sativa weenend vibes~

我出去影相拍下片先
巴打住dt定咩 有機會帶狗狗meet up下
So cute
Book左帶佢地黎緊睇獸醫 到時問醫生佢可以直接搞埋定用巴打你個網
陣間再研究 多謝分享
hi
住uptown呀 狗聚
好啊好啊巴打ig同我打個招呼 我再同你聯絡到時catch up下
代狗狗多謝樓主
https://torontodogwalking.com/toronto-city-law-enforcement-cracking-dogs-no-tags/

The city of Toronto requires that if you own a dog you are required to purchase an annual license. Recently while our team has been out walking the lovely pooches of Toronto we have noticed a significant increase in the amount of dog by law enforcement officers in the parks stopping dog walkers and owners alike to check if their dogs have their current license tag and rabies tag.

What happens if I don’t have a license on my dog?
Your dog is required by Toronto City by laws to wear his license tag at all times. If you dog does not have a license you will be subject to a fine of $240.
巴打 之前有睇你post 你都住左加拿大好多年
多多指教
如果未有狗牌既, 就快啲申請攞。可以on-line申請然後放狗個陣袋住張表格直至收到狗牌

Welcome to Toronto
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞