帶2個主子移居加拿大 你隨便問 我識答一定答

600 回覆
1966 Like 52 Dislike
ching點下決心走
自己係好驚轉環境嘅人
英文唔好同宜家份工又好穩定唔知走左可以做咩
但又覺得成世嘅目標係一間300幾呎嘅樓好撚慘
加航一班得一個
CS係電話都係咁答我
我都應該嚟緊會過Vancouver,都有2個主子,不過貓嚟,加拿大航空貓好似可以hand carry。因為會同女朋友前後腳,女朋友可能過多年先過去,諗緊我帶住一隻先定一次過帶曬2隻
估唔到香港嘅唐唐有機會去望望世界有幾大
欣賞樓豬帶埋2隻狗走,祝佢哋長命百歲
上網搵 “leash free parks”

隻狗友善平時無繩行街都無人理你, 但狼狗,pit bull 之類就唔得啦
行入去舖頭 叫佢介紹

去到downtown, 梗有一間喺你左右
咁當然 但d朋友話我愛錫佢地既程度真係好嚴重
但你愛佢自然會錫佢 唔係架咩
答左咁撚多野 都當睇唔到
你唔洗stone都已經夠on9
係咪iqos?
巴打 peace and chill
多謝佢推post

唔好勞氣
生命太多美好事 唔值得為d無聊人浪費心機
隨意。無狗廁所

自備膠袋執翻,有專用膠袋賣。 狗屎就算入咗袋都唔suppose掉入街上垃圾桶

好有公德心嘅會帶埋水樽再噴/淋, 唔駛啲草yip 死
明知自己隻狗惡/唔受控制/細膽 咪會避開
大把中文教車師傅,如果係溫哥華 多倫多 Calgary 呢啲

Ontario 排好耐 其他省唔知
巴打平時係屋企就咁食油?諗緊遲d過到黎係屋企用bong食好唔好 我諗應該會少味d(?) 唔會keep住燒影響鄰居

Btw其實你有smoke野習慣就會明 只要你每一日做曬自己要做嘅野之後smk少少當放鬆下自己係冇問題 每日smk都冇所謂 總之唔比大麻影響到你正常生活就得
主子去到個邊開心嗎?
30幾40 歲啱啱過嚟都大把。
主子唔係貓咩
多謝你的資訊
我真係以為得貴的揀
心諗死啦萬一我都走
我隻狗點算 比唔起錢
而家咁就唔洗擔心
樓主我28

同大家唔差太遠 好多fd 20頭 知大家有咩難處
幫手share下個ig page 比朋友
之後認住詳細d講可以準備咩
真 第一眼睇黑色嗰隻成隻黑柴咁
佢哋叫咩名啊
好羨慕樓主...
加油,祝你加拿大生活得愉快
千祈唔好信 Google maps 嘅舖頭營業時間 大部分都錯㗎,啲人唔去update
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞