帶2個主子移居加拿大 你隨便問 我識答一定答

565 回覆
1917 Like 50 Dislike
怕凍嗰啲狗冬天著褸

冬天成日見 greyhound 同 chihuahua 著,其他好少著,尤其是好似樓主嗰兩隻咁大嘅
搵日試下先 唔該晒師兄
Local朋友話新認識最好唔好問政治立場 搵幾錢身家點 同埋一個唔記得咩 見到個fd 再話你知

夠生活啦
就算你起頭過黎

呢邊起碼環境chill d 自由

自由無價 睇你點諗啦
呢個帶左去岩岩剪完毛 bb仔個陣 依家就7歲啦
飛個陣好驚佢心臟頂唔緊
香港做野一樣要捱
點解唔試下 如果有機會
Working holiday ja ma 當
兔仔睇嚟適應咗
成個人打側瞓
你加左我ig打狗招呼 到時黎之前之後都可以睇下有咩幫到你守
租屋冇工番會有d kick 有人幫手會舒服d cheers
法例規定一定要有metric表示

超市買餸大招牌價錢每磅 好大個字 , 每 kg 好細。 貼上去個價錢牌係 /kg 價錢
我冇諗過咁多人覆 cls 坐左係sofa stone住覆左幾粒鐘
眼殘
好彩我鍾意打字同9up

仲有i
都幾忙又充實
can have cheap cheap weed soon
Come and wait you bro
傾家4點瞓先 聽日都唔見我覆幫我推post提我
都想講
唔係一味唱好
要講下唔好

咁先可以公平比較
唐狗 不過我聽義工講唐狗都係混種

黑色似溝左柴犬
金色似溝左牧羊犬

但佢地真係好忠心好嗲
接受唔到有一日佢地會離開自己
住咗幾十年, 包括喺downtown 銀行總行大廈隔離翻工,唔覺有聽過人叫 old Toronto
未黎過啊 google goggle map睇到
有時可能錯 唔緊要
錯就改 下次啱番 最鍾意學野
指教多啲
上網搵 leash free parks. downtown都大把
講起嬲 去拎銀行卡
Google map 寫正常營業 去撚到閂9左啊

之後又要行番轉頭
Dllm 呢邊google map 可能地太大更新唔夠香港快
但都唔係太大影響既
好平 港紙60蚊左右夠食好耐(新接觸既)
Come and chill tgt bro
邊bong邊睇post
冇追po唔知有冇問過

會唔會有擔心過主子搭過飛機會有咩事
even而家settle好 好似冇事咁
例如好似大J隻貓 完全冇徵兆突然間有事
有冇研究過經陸路水路去
如果有鵝 BB 啲鵝老母好惡㗎。如果無BB喺度啲鵝會走。

個零月前喺湖邊見到有Coyote 土狼, 啲鵝全部唔敢上岸。
有無咩說話想同棄養寵物移民嘅人講?
留意翻如果住大廈就唔好喺屋企食,因為啲味會經由抽氣系統走去隔離鄰舍
有機會過bc搵你 大家想法好似
或者落美國玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞