外滙比人咁陰乾,唔知仲有冇美元維持匯率呢?

408 回覆
17 Like 125 Dislike
阿爺拎左你啲錢救內房啦已經
明明係自己冇料就話自己鍾意質疑就算
明明你自己最鐘意單單打打同你唔同意見嘅人
我話德政係相對當時期個垃圾政府之前做緊嘅保就業
30蚊買份保險就講到人地係弱智你先係智者咁

好啦
而家依你所見而家聯繫匯率有脫勾可能
咁你換左美金放離岸戶口未?
純粹睇唔過眼每次見到撞7.85就一大班友岀黎販賣恐懼,要質疑要唔信梗係可以,仲好歡迎添,咁呢個世界梗係每樣野有人同意有人唔同意㗎啦。
只係識人身攻擊?就係得呢招

換左美金放離岸戶口未?

呢個問題我就係唔答你 你估吓?
又話人身攻擊
離岸戶口你未問清楚

我無咩錢 唔知你講邊種 所以亦唔識答你

仲有一隻叫月餅罐 你都話我無料 窮人 咁只能用月餅罐

你不如問埋有無用月餅罐啦
冇人叫你買 你買果陣冇諗到咁咪扺死
我認無料無錢呀

又唔啱?

我無料 無分享受德政 所以咪反正苦囉

點似得你呢D咁撐正苦 為$0.5 鞠躬盡瘁
香港真係有冇咁多美金就唔知啦
咁你食花生咪得
我地呢d 窮人有咩好輸?
死都有錢人死
最實際係離開香港
咁離開唔到

到時變委內瑞拉 要買入口藥但無外滙買唔到又點? 係咪等死? 到時係咪又會有「德政」? 知唔知點解要用月餅罐?

我都希望我好似當日恆生保險單嘢咁係我錯 等我有時間儲多D避險

不過你再講就會穿崩啦 提吓你 開始現型啦
係阿
你識唔識起底?
其實如果hkd大貶之前中共會一定會取消hkd全面改用rmb,中共傻唔哂架

聯匯係一個bug黎

已做
無人提㗎
仲有外滙管制 例如用行政方法阻止人轉美元

到時佢會釋法話呢D都係資本自由流動

權貴可轉 你就等返三五七個月先啦
仲有人覆條眾人皆醉嘅傻閪?由佢自己單機啦 阻鳩住晒
我無能力輸幾萬一日

我無錢唧 我又唔認為自己自卑

得份牛工 唔使拎綜援 又無得申請10萬失業貨款

咁梗要靠自己 亦要自保
你地話無事

你地人多就梗啱 我衰 信埋呢個貼講D嘢
金管再托港元 大和警告年半走資7800億
https://lih.kg/iBupGS
你知唔知咩係m1 m2 m3貨幣
貨幣會創造貨幣
你銀行有100蚊 會借90蚊俾人
果90數流入其他人手再存入銀行
銀行借再將90蚊嘅一部分 你當81蚊再借出
以上過程無限循環
最終銀行存款會有1000蚊
其中900蚊係借貸
lm
你自己唔鍾意香港,關人撚事咩

你呢挺人就要說服所有人離開香港你先開心

咪撚小學雞啦
我無諗住說服你 你可以繼總信正苦
美國佬要買港樓個陣就會兌港紙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞