【《壯志凌雲:獨行俠》好評如潮!】

13 回覆
9 Like 0 Dislike
https://www.facebook.com/160125994157497/posts/pfbid0Vqc99tEstoerinkRxbmgwuJcRvVrVuR4B27GRmGFw5Q38VhL2JsFT7PkSjRCa4CZl/

《壯志凌雲:獨行俠》首波評價超勁!評價大讚係近年最出色嘅Summer blockbuster,亦係好完美嘅續集,連結到第一集影子,又有全新故事,甚至用上《末日先鋒:戰甲飛車》做對比,形容係2015年後最佳動作片,更加係Tom Cruise從影以來最佳電影之一。因為套戲用上咗IMAX認證機拍攝,都大讚係場近乎完美沉浸式體驗,好似玩咗場超逼真Flight stimulator咁,IMAX係套戲嘅必選版本。

《壯志凌雲:獨行俠》由2019年延期到經歷成個疫情,派拉蒙同Tom Cruise誓死唔賣俾串流,成敗就睇呢一仗,而套戲製作都極認真,Tom Cruise癲自己揸戰機唔奇,仲癲到要班演員接受訓練,全部戰機鏡頭唔用CG,個個嚟真綁部機去拍!佢咁堅持都不負眾望,目前爛蕃茄達到96分!
聽左新歌未

Top gun maverick 第二首插曲
https://youtu.be/mNEUkkoUoIA
Tom Cruise值得令人尊重演員,咁大年紀咁嘅地位仲博咁盡,呢種精神令人敬重
點會無 CG
Maverick 同rooster 坐架飛緊既 F14 咪係坐F18飛然後再CG背景
應該講緊super hornet cockpit嗰啲
咁個啲應該係真既
話左承受Gs 既表情演唔到
需唔需要睇返第一集先得㗎?
onerepublic
湯佬世一
湯告老師幾時拍太空片,想睇佢揸穿梭機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞