揸左AE110 2年 你問我答

105 回覆
3 Like 3 Dislike
萬幾蚊車就唔好嘥錢上架,就算check到有問題佢都未必唔會平俾你去到睇一睇放士啤呔嘅洗手盆有冇生銹頭尾輪拱有冇生銹,彈起個頭冚睇吓龍門架有冇唔同色,中缸有冇漏油,着車試吓極力子仲有幾多,極力子泵有冇問題就差唔多
好,唔該晒
依家d AE110好貴

問埋樓主之前有冇考慮過Cvic ES8?
極力子,輕飛輪,輕皮帶碌,油cooler ,蕉中尾其實好多
有啊不過個款我麻麻比較鍾意以前一字燈
有d人又話上一上架求個安心
驚遇到積木車
萬幾蚊邊個得閒同你積木車
我見121有d盤仲平過110, 係咪應該有新買新
想問吓AE110好唔好揸?極力子會唔會好重?油耗高唔高?諗住考牌之後買嚟代步
主要係你上架都要幾千但係你車價都係萬中左右驗到有問題,佢又唔肯平就冇幾千不過就真係安心啲嘅。其實砌佢做積木車嘅人工都可能唔止萬幾蚊,所以我自己就冇上架嘅
如果你真係諗住做腳,梗係有新買新 110都成20幾年車你搵到部10幾萬咪都叫做低咪,其實好多膠件都到期整體來講121點都穩陣過110
其實幾好揸,有少少錢換套避震換條呔其實好穩陣有空算係咁原裝嗰陣時好似一蚊多啲你改裝就另計
4速係差d
但係121就冇110咁爽 同埋冇咗四撚毒辣
岩晒非洲式用車
村屋撚整架出入買餸都幾方便
一個月around幾錢油費?
咁舊會唔會好大食
大佬
美國揸車用黎代步架喎 邊似你香港得閒用黎遊下車河
唔住downtown 連巴士都無得搭
是但番工番學一日都行3-40miles
泊街 S 位後面無雷達,點預位
上架幾千

ching係邊度俾人劏?
我嗰部都係絲絨

keep得靚,乾淨好過皮
唔驚爆皮
視乎你住邊你預平均一蚊1公里原裝,我自己日日做腳就一個月3000左右
可以自己裝尾cam
我自己就冇裝,習慣咗其實你自己可以預到大約位置
哭咗
因為我自己冇上架,所以問咗一間就算數,真係唔係好熟。師兄有冇大約價錢可以參考下
我揸86
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞