有無長期胃病撚

34 回覆
3 Like 0 Dislike
瘦到俾好多人問點解咁瘦
好多胃氣
食好多野 但唔吸收
好多胃氣
食好多野 但唔吸收

食得多野已經好好
我都好多胃氣 成日想嘔 唔知點搞
胃氣好多唔知點搞 又係唔吸收
長期all屎都係爛屎黎

試過胃炎keep住痛左九個月 日日不斷咁折磨
試過胃炎keep住痛左九個月 日日不斷咁折磨

慢炎兩年幾,keep住日日胃脹想嘔,本身已經勁瘦,而家仲瘦,瘦到不停俾人笑
慢性胃炎兩年幾,keep住日日胃脹想嘔,本身已經勁瘦,而家仲瘦,瘦到不停俾人笑
慢性胃炎兩年幾,keep住日日胃脹想嘔,本身已經勁瘦,而家仲瘦,瘦到不停俾人笑

照過胃鏡?
食制酸劑化胃氣藥無用?

照過胃鏡?
食制酸劑化胃氣藥無用?

有照過,慢性胃炎,食左年幾西藥,無用,輕左睇中醫

照過胃鏡?
食制酸劑化胃氣藥無用?

好中醫好難遇
依家開始明白點養胃先好d
你地有冇肚臍左上位置痛?
懷疑係胃既問題又唔肯定 所以想知你地有冇試過咁
之前痛到肋骨都有d痛 (我個陣純粹以為係扯親肋骨)扯住扯住咁
去左睇西醫話我係骨膜炎 但我又冇行步路都痛咁誇
中醫就話我係脾胃問題 我覺得關事d 因為有一排係食完野先扯住痛
之前痛到肋骨都有d痛 (我個陣純粹以為係扯親肋骨)扯住扯住咁
中醫就話我係脾胃問題 我覺得關事d 因為有一排係食完野先扯住痛

照胃鏡最清楚

照過胃鏡?
食制酸劑化胃氣藥無用?

好中醫好難遇
依家開始明白點養胃先好d

點養呀 求分享
排左期照公家胃鏡
排左期照公家胃鏡

你仆街啦辛苦到仆街 換少次手機私家全身麻醉啦

可唔可以形容下點辛苦法 想有個心理準備
勁多胃氣

之前cheak 到有幽門螺旋
食藥好番但胃氣情況冇改善
再去照胃鏡
醫生話個胃好正常乜事都冇
依家睇中醫好似都係冇乜改善

btw 胃鏡教協照好平3k 多包麻醉

照胃鏡最清楚

睇左急症話係心同胃之間 一陣再驗清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞