[IM FEARLESS] LE SSERAFIM討論區(4) 出道初一位粗卡

1001 回覆
18 Like 61 Dislike
https://youtu.be/xJiXC-COkCM
[BE ORIGINAL] LE SSERAFIM(르세라핌) 'FEARLESS' (Behind) (ENG/JPN SUB)
去到呢一刻,我都唔認為係全部嘅真相。
我用理性去分析。

首先,世上無100%正確嘅調查。有幾篇博士級論文屌鳩呢個委員會。
https://www.Earticle.net/Article/A309757
曾有兩兄弟打架,結果捉埋父母一定要審查,仲硬去分加害者同被害者。
有幾個參與晒過程,有名有姓嘅老師都覺得委員會唔識分兩者,其實加害被害都可以同一個人。
又批評霸凌定義太過含糊。乜柒都要審。你睇個數字升咗1,2倍.

你除非踢出校,先有得重審。不服再上訴,就要去上法庭。

假設委員會未曾錯過,頂多只係學生作為”加害者”受調查。
內容同結論完全未顯示出對方有罪。
結論可以係”雖為被告,但無證據證明有罪。阿被害者先受保護。 ”
我認為你有罪,單單因為你叫”被告”就有罪?唔會係咁。
Hybe應該係去告defamation
南韓法律307(1)(2)規定入罪,係你講嘅野屬於alleging fact 或alleging false fact。
只要你陳述事件係 “不能證明係真,又不能證明係假,但偏偏公開講到似層層,咁都係有罪。”
真,假,不能證。 2/3機率,2020年誹謗入罪率是62.1%,近於理論值。

張調查會結果見到未曾證明為真,最多受保護,並未證實有罪。
我睇7-80%告得入,hybe係乜柒都告,告到天腳底。bts 2020年勝訴,賠咗400萬。
幾fun 佢地玩得幾搞笑
叫JLINE得唔得?叫植物搞到好似死物咁
JLINE=櫻奈仁
鞋底相
6:05 濫濫笑呀櫻個鼻
飯拍無新聞圖咁好睇
今日唔知有冇新料爆
'FEARLESS' – 09AM KST:

#7 Bugs (=)
#17 MelOn (+3) *new peak*
#20 Genie (+12)
#28 FLO (=)

MelOn ULs: 167,913 (+606) *new peak*

越diu越升
覺得去下電台會再升多D,不過而家靠炒新聞都夠,另類宣傳
我都奇怪點解無上電台
真係好秀智/全智賢feel, 第時又係好適合做演員,女主角人選
可惜韓國好少會用日本人做主要演員
韓文都未講得好好難,好似當年櫻花咁上綜藝節目就可能得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞