開門見廁、離地插蘇!260萬新居屋5大騎呢位逐個睇

77 回覆
2 Like 4 Dislike
有d野冇野搵野黎講 on9
插蘇離地一米有咩問題 其實仲好過貼地 唔洗成日烏低身 離地一米先方便抆&插喎

唯一問題係外露出來唔好睇啫 但真正識室內設計嘅人 真係話咁易都遮到 三兩下手勢完美隱藏啦

我都咁話

我都唔覺有問題一米高仲好
插蘇離地一米有咩問題 其實仲好過貼地 唔洗成日烏低身 離地一米先方便抆&插喎

唯一問題係外露出來唔好睇啫 但真正識室內設計嘅人 真係話咁易都遮到 三兩下手勢完美隱藏啦

我都咁話

但其實一米高有咩問題

我都咁話

但其實一米高有咩問題

等覺得有問題既人答你
插蘇離地一米

咩呀離地一米係無障礙設計呀嗎
舊居屋既間格明顯要凸顯同公屋唔同
乜而家居屋要特登整到同公屋一模一樣

整太靚俾地產商屌
話時話,我發覺每逢呢d新聞都係插插插,但最後又會話其實無問題,有時比埋分(記得都唔低)

究竟點解呢
同公屋個樣一啲分别都冇
咁我用2000蚊租40年公屋都係100萬都唔使
點解唔可以開門見廁?
點解唔可以開門見廁?

有人話係風水問題
點解唔可以開門見廁?

有人話係風水問題

88年起嗰隻十字型居屋細單位都係開門見廁架啦
班冚家產為屌而屌
同我間公屋一樣間格

學樓上講,租40年都唔駛100萬
260萬又點

買左都唔係你既未補地價
260萬你仲想點呀屌

言下之意你覺得260萬好撚少
你用入息中位數計下香港要儲幾耐先有260萬,就知有一半香港人要用呢個時間or above黎買呢D質素既樓

然後再用其他地方既入息中位數計下用同樣既時間,可以儲到幾多錢,買到當地咩質素既樓

事實上260萬係唔多
得門口燈掣同窗唔夠貼係正常comment

洗手盤果個呢

資助房屋,平過市價咁多賣俾你,唔岩心水咪換囉,當你貴極都係幾千蚊個洗手盤,政府資助都唔只呢幾千啦好嗎?
入伙居屋都預撚左要大執架啦 你估香港政府咁撚好死咩
得門口燈掣同窗唔夠貼係正常comment

洗手盤果個呢

資助房屋,平過市價咁多賣俾你,唔岩心水咪換囉,當你貴極都係幾千蚊個洗手盤,政府資助都唔只呢幾千啦好嗎?

如果佢本身唔包我無意見,如果包咗而有問題而因為資助房屋就唔可以出聲
居屋係地產商幫手起,起得柒d等cap完政府水之後,你又被逼買番私樓
以前d居屋私人公司,政府起
d設計靚d就梗
依家全部政府起
用預製組件cut cost
你咪覺得一樣樣

不過依家香港買邊都一樣
都係供到隻狗咁
260萬你仲想點呀屌

岀現了,又係呢d反智豬西

260萬但你屋企落大雨會漏水

260萬新樓會漏水,真係會笑死全世界
似公屋多
屋企住緊八萬五年代嘅公屋
仲要唔係居屋變公屋果堆
個設計都好過佢
居屋係地產商幫手起,起得柒d等cap完政府水之後,你又被逼買番私樓

你發緊夢呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞