【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】 2

159 回覆
15 Like 2 Dislike
有無詳細描述返中出經過
同埋係去做姊妹定做姊姊
pish
【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】-【第二百三十八章】

【Vivian視覺】

思前想後我終於下定決心要同家明做愛。

憶起Miss 潘當年教導我本住要探究男女關係同了解情愛為何物,同兩個衰人一齊過後終於覺醒了自己要為自己未來負責,唔可以太過沉醉男女慾念之中。

經年累月,係職場上遇見既都唔係好人…

到底係男人都係壞人? 定係自己命中注定要遇上壞男人?

身邊唔少朋友,開始搵到長久既另一半,師姐CHRIS更加要結婚啦,而自己呢? 我都需要有人陪伴… 只係身邊既人都係對我身體有興趣… 無論同事定係其他朋友介紹既人。

終於我都係想通,反正都係想人陪下,唔好太介意會唔會有將來為主要目標,先試一試一齊總好過拒人於千里之外。 反正自己都唔係第一次,記起Miss 潘之前講過女性身體自主,我終於想通。

身邊既男性中,我選了家明。 外表體格最吸引到我既人。

下定決心既時間我立即打比家明。

-------------------------

送上門同家明一齊,忘記一切對錯黑白,一心就只想住為自己身體自主去瘋狂一晚。

只係一晚….

本身只係想主一次過後就唔會再同佢有關係,選擇離開家明離開依間公司…

萬萬想不到既係,我已經不能自拔地愛上依個人。 無論係樣貌, 身體, 性格, 性技…一切一切都令我深深迷上了。 第一次被佢親吻,內心又係怕羞又期待著,佢如幻又真的抱住我吻得我血脈沸騰。

家明插入我已濕透既小妹妹中,係多麼真實又舒服。多年自我於夜裡一人達到高潮既風感遠遠不再同當夜比較。完事後我地相互的抱緊對方,係一件多麼難得既事。

攬住佢既同時,一陣傷心悲痛侵佔來,我唔知道自己點解咁蠢走入依個困籠之中,明明一開始就知道依個係唔會有結果既關係,但自己又唔捨得失去佢。

要撇去佢離開,講就係輕鬆,但實行起黎卻一D都唔容易。我就好似跌入左萬丈深淵中,心已隱隱地作痛。我會好似自己可以看作一場遊戲一件玩具,但親身試過一次後先知道原來自己唔可以控制到自己。一心想去放肆一下,去紓解內心卻換來這陣痛。

依一刻佢同我就好似情侶一般在一起,聽到家明累死般訓係床上發出鼻鼾,我忍唔住錫左佢一下同自拍一張。

「Kristy… 」夢中既佢叫住kristy。 我可以估到佢口中講既人就係佢個EX 我地既同事。咁耐以黎佢都仲係未忘記到…

但我冇嬲佢仲掛住EX。

我知道佢仲未係傷痛中回復過來,就好似我咁… 中學同大學既痛苦都係久久未可以好返過來… 或者家明同我都係一樣活係傷痛中既人,就係對愛情太投入而一直未能回復過來,未能再去相信愛情…

再來家明又再說出了另外幾個名… Zoe…Kimmy…Sasa… 我唔識既名。 從家明聲線同表情中大約估計會係佢既遺憾吧!?

但我又出奇到明白家明…眼淚水不禁流下來… 本來以為自己可以接受新愛情,但自己卻未能放下次前兩段失敗既愛情為我帶來既痛苦… 我唔係仲掛住EX,而係好怕再一次痛苦。

到底自己可唔可以相信家明?

又或者自己可唔可以令家明再相信愛情? 可唔可以令佢愛上自己?

完事後既我冷靜下來細想自己… 點解會咁衝動同家明一夜情… 同一個有感情基礎既同事發生依一種錯誤既關係? 一切好似變得冇得回頭…

一想到依一度,我就進退失據了。

最後我選擇係家明訓醒前離開佢屋企… 逃避面對面交談既尷尬感…

清晨5點多既我一個人係冷冷清清既街上走動,天空仍是漆黑冷風加上微微細雨,好凍好冷…好想家明可以係我身邊好好比我溫暖。

唔知道仲係夢中既你依一刻諗緊既人係邊個…? 會唔會夢裡回味著同我一齊親密抱擁?

我抵著急勁冷風一個人走著…後悔著冇留係身邊 … 雖然你我各有異夢… 但我期望著有一日會係你身邊同你相擁入眠陪你進入夢中…

依一刻我多麼的需要你,需要你同我身心交接上…

依一刻我進退失據了…

灰白既天空串串微細雨點打在我面上,令我更覺身心冰冷。漫無目的既我係街中走著,空空街上 飄飄細雨,我兩眼不期然的失去了焦點…眼框被雨水沾濕了吧?

討厭極… 我不停的後悔自己鐘意依個衰人…低泣著既我停下腳想回去家明家中,想等佢係夢中醒來。 想佢醒過來後見到既係我,係佢身邊既係我…但我知道自己咁做好傻,追憶既家明只係一個泡影,我清楚知道你未拋低kristy…

只要你同我都未係傷中好過來,我地都唔會有結果。

要一個人永遠留係心中,就只有成為佢既追憶…咁就自會想起我…
響巴啲文筆返嚟啦
咩意思… 請指出
無錯字同加甜
有錯字先係我
原來vivian都中意明仔 不如比佢地一齊啦
已經無可能啦, vivian要結婚啦
可唔可以悔婚。跟明仔啦 明仔同vivian都巧慘
Agger
pish
推推
依排好L忙
響巴加油
加油響巴。
【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】-【第二百三十九章】

【Vivian視覺】
慢慢一個人係街上無目的地走著,心裡想著既人就只有家明,無意之間我走到了當年中學時常去果間茶餐廳,毛毛細雨灑到我身上令我感到份外的冰冷,加上尋晚一輪劇烈運動令我感到有點餓。 自然地步入了茶餐廳去,遺了當年同我既初戀男友Johnson坐開既位置。

不期然地我想起自己既往事,同JOHNSON一齊後發現佢係鐘意男人。

再之後入大學就識左一個花心既人鐘意出軌。

家明仍舊的記掛著前度。 到底應該話佢太長情定係傻? 都過左幾耐,家明仍然會發夢見到Kristy。 如果自己可以成為家明夢中出現既人,我會好開心。

以我所知Kristy係同佢分手後都有拍過拖。雖然我唔太清楚Kristy有咩咁好咁值得家明放係心中。但假如我係Kristy會好開心原來自己係另一個人心中一直佔有咁重要既位置。

望住電話中同家明既床上偷拍合照想著,看得太入神。

突然一句:「小姐想食咩?」

我嚇了一下,原來係茶餐廳既人放低杯水叫我落單。

「啊… 我要炒蛋火腿通粉, 多士, 熱咖啡。 唔該。」我點了以前例牌會叫既早餐。

「好。」茶餐廳店員快速寫單後大叫:「喂~ 3號腿通多士,一杯汪阿姐~~」

我會心一笑的,聽到汪阿姐當成熱咖啡。 其實自己唔鐘意飲咖啡,但知道家明鐘意就特別叫黎飲,想係生活上飲食之中同佢接近多一點。

唉… 依家我內心都充滿住佢…何以你心就仲係掛住前度? 我再次望住電話中同佢既合照,心裡有多少難受… 但只怪自己愛上左佢依個… 唔知算唔算係壞既人。

「靚女~ 你既咖啡! 」同一個茶餐廳員工有禮地放下咖啡:「哦~~ 男朋友啊? 好靚仔啊….」佢偷睇到我電話中同家明既合照。

「呃…哈哈…係啊…」一張係床上既合照,我冇可能唔認佢係男朋友。更加係我是但打發佢就算。((當然我冇影到自己同家明都冇著衫,只係影到去膊頭位置。)

「啊~ 」轉個頭食物都由同一位員工送上:「慢慢嘆~~」

依個時間我再望下茶餐廳四周,唔見左老闆娘,以前同我好熟成日同我傾計果個老闆娘。 唔通佢冇再做? 望真一下茶餐廳個名都仲係叫【果間茶餐廳】,可能有人頂左吧? 反正食物都係好好食就算,只係杯咖啡… 我真係唔太受得,飲左幾啖就冇飲。

----------------------

一個人返到屋企,好攰。 訓上床好快就訓著左。

----------------------

【你返左屋企?】訓醒時已經係下午近一點時間,收到家明texr我,我唔知應該唔應該回佢。

要知道我同一個冇可能發展既人上左床… 佢口口聲聲叫我唔好鐘意佢… 同家明尋晚一齊… 我係好開心,同佢做愛我真係感覺到自己同佢係兩合為一。 但我唔明自己有咩唔好佢就係唔忘記kristy唔認真咁去同我一齊?!

思前想後,我拖左好耐好耐都唔知應唔應該回佢。 本身唔想回佢任何野打算就咁當完左依段一夜情,只係最後都係抵唔住心軟地回了一個字【係】

只怪自己真係愛上左佢…依個衰人。
【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】-【第二百四十章】

【Vivian視覺】

【唔留多陣? 仲想同你食個飯先。】家明想同我一齊食野? 唔通佢都對我有意思? 但如果係真係有…你又點解要同我以咁既形式去開始呢?

只怪自己心軟… 同家明開始左…依家我唔知應該點去對待依段情…【見你訓到好LUM,唔嘈醒你啦。】故此我回應佢要答得小心D唔好令佢我冇左佢唔得。

冇耐佢又問我:【我岩岩醒冇耐,你食左未? 如果未一齊?】見到佢不停問我,我內心係有一份喜悅。

【唔餓啊。 我食完野就訓到依家,仲想訓多陣。】我真係唔知道應該要用叫身份去看待家明你好… 情侶? 但我地既開始唔係一個正常關係… 同事/朋友? 但我地已發展左一段超友誼既關係。 雖然自己下定決心做一個身體自主既人,但… 人總係會後悔自己做錯決定。

如果… 可以的話,我真係想同家明正式咁發展一段關係…

【我自己食。 你訓下休息下。】 我….好似拒絕左佢…

倒在床上既我一D都唔攰,完全冇想休息既念頭。 內心就只係不停地去諗起家明… 點解我要不停放你係心入面而你就係未忘記前度….?

到底你係一個用情專一既人? 定真係一個玩弄感情既衰人?

更加令我進退失據既係我唔會想將尋晚同家明一夜情既事同人分享,等人同我分析家明既心態….同人講自己同一個同事上左床,總係會怕比人係背後講,話自己係一個淫蕩既人…

其實自己都係正常人一個,都想有人陪自己,希望失意時會有人攬下自己;開心時會有人同自己分享喜悅! 有需要時…會有一個人可以滿足自己…

MISS PUN既思想又不期然的出現於腦中。 身體自主…

同家明尋晚一齊既時間…我好滿足!

滿足來自於自己真係鐘意左佢…

其實自己有必要一定要係家明心中成為最重要既人嗎? 我知道自己鐘意佢,想同佢一齊唔係都已經足夠???

多年未有拍拖既我出現一個想法。 反正之前兩次拍拖既男人都對自己唔好… 其實將家明當成一個賤人反而仲令自己好過。 起碼如果有一日,佢玩夠我而唔再同我一齊,我都唔會太傷心吧?

唔通好似家明咁永遠將一個唔會再同自己有可能既人放係心入面係好事? 例不如自己一開始就唔好對依個男人有期望可以發展得長遠會更好。

---------------------------

【起身啦我。】想通後既我回應家明…

之後佢再約我出黎,我應承左佢同佢出去… 當然我知道自己答應同佢出黎係代表住再比機會佢。男人就係咁會用下面思考,佢地可以有性冇愛。

我開始改變一下自己想法,或者女性都可以有性冇愛吧? 我試著去抽離一下自己,叫自己唔好太動情…
vivian
推推
lm
推下先
番黎啊
Pish
Busy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞