Asics 討論區 (2)

1001 回覆
11 Like 10 Dislike
係衰過28、直頭唔可以叫kayano呀。

28 內收穩定板,都已經好多人屌,但起碼都仲keep 到塊穩定板,勉強可以講喺穩定同舒適拎個平衡。

而家29 連塊板都飛埋,仲要後踭穩定膠比28再偷幼啲,直頭係完全摧毀kayano 嘅賣點。

話29呢對垃圾係欺師滅祖都不為過。
咁其實邊代kayano 算比較好?
我嚴重扁平足, 但體重輕, 有人話著kayano 都踩唔開, 叫我買對GT-2000算
我著落去又覺得28淋d

撳落又覺29淋d

奇鳩怪怪咁

好著就29好著,但未有顏色揀
如果你體重輕,配鞋墊+GT1000 都夠。
當然kayano 都係好選擇,亦唔駛驚咩踩唔開,你如果會著嚟跑步,你體重+衝力壓唔落一對泡膠鞋底係不可能。

如果講穩定,27>26
如果穩定得嚟想跑步再舒服啲,26>27
無扁平足嘅話,29係無問題(但其實著ultraboost 都唔會有問題,仲靚啲添)。

但有扁平足嘅話,29連中底穩定板都飛得、後踭穩定條都再偷幼得,著落再舒服都好,都防止唔到腳腕內翻,咁就失去咗kayano 最基本、亦最重要嘅意義。
咁sad。Asics搞乜?將皇牌產品劣化
要彈嘅唔使買kayano㗎,有FF Blast條line
睇完你地講 好似買返28好d
如果你有扁平足,就算加咗鞋墊、著29都唔會穩定。
因為鞋墊係鞋籠入面hold 住足弓,
但穩定係取決於鞋嘅結構同同中底。

以29個設計,就算你加咗鞋墊,內籠足弓hold得穩,但你會連腳帶墊咁沉晒落中底之餘,仲會好似搖搖板咁左右旋轉腳腕(尤其跑步著地時會更易有呢個情況)。
Asics 會唔會每年某個月做下減價?
未買過呢隻牌子鞋
GT2000重有穩定片
外國係年尾十至十二月款尾會減
Thx
29原來內置後跟穩定片大塊過28好多,唔好比佢外邊條膠仔fake左 一用手撳落去就知

知唔知幾時會再有8折?
最快都要等thanks giving
聽聞扁平足買鞋都要根據返自己扁平足嘅程度去買
我自己屬於輕度扁平足
着咗29之後個感覺舒服過27好多
睇返個設計其實27係真係專為嚴重扁平足而設
啲盒keep又唔係,掉又好似好嘥。

我都有keep,對鞋著殘舊咗就放返落盒先掉
mizuno wave rider US 8.5 26.5 , 想買 novablast 2 係咪要買 US9 27 ?

btw 香港官網sportstyle上左d新鞋 可以睇下

kayano 14 新色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞