澳洲留學生討論區(14)

996 回覆
3 Like 2 Dislike
出年去wollongong 讀書
大家覺得住uow student accomodation好定出去自己租好
有冇朋友知master搞student visa大約預幾耐到上幾個星期收左offer比埋學費23年2月開學
連埋驗身+biometric 一個月到
有冇人過左澳洲但仲上緊網課?on campus每次來回都要個幾鐘有啲麻煩
好似暫時好多都仲係hybrid,除左有lab/prac work之類果d科
有無人知master of public health/ master of health service management 前景點?
以前一直用緊octpus 既prepaid
我見uni係咁叫人留返啲online class比唔係澳洲嘅人 諗緊好唔好轉返on campus 但每日車費一來一回都幾貴
有人畀車錢嘅咩
Tram就係 train入station個下唔係已經要畀咩
train都大把人跳閘。不過巴士電車冇咁容易俾人周,有得揀就唔好坐火車
唔搭train返一次學都要9個字唔計來回
所以先想繼續online
9個字
邊個state?
Vic 住melb cbd 但返monash
monash應該無論caulfield定係clayton都應該有電車直駁city

同埋metro其實唔係好快好多
推介多個group畀你
讀monash 又唔係有車 做咩住cbd
Bachelor unimelb monash master 但屋企人讀緊unimelb 費時搬
我哭撚咗 等個student visa 500 等到後日上機都未批
Sydney u 就8月1 開sem😭
Airbnb都book 咗7日
我是唔是要搞旅遊簽證到咗澳洲再轉呢?
有無師兄幫幫手🥹
未有OSHC之前好似唔可以入境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞