澳洲留學生討論區(14)

996 回覆
3 Like 2 Dislike
想問有冇人知eta可唔可以轉去student visa?
我學校出咗conditional offer俾我 我accept完佢一直未俾unconditional offer 好驚搞唔切student visa
可以
岩岩係澳洲畢業無耐但gpa太低(非八大)
如果日後想讀番書有無途徑可以上番8大讀
有冇Brisbane 巴絲share吓UQ QUT有啲乜嘢優劣
想讀business related嘅master
UQ除咗係GO8之外,仲有啲咩特別優勝嘅位?
感激感激
我26歲apply 個陣都做左5年野
但我做同讀都係it 來 岩岩讀完個English course 入面有個韓國人都39歲都收
想知大家係讀咩科
我報咗個社科degree 完全興趣導向
突然有啲擔心出路嗰啲
岩岩個星期走左去問D agent反而原來最大難關佢地覺得係出visa 份gte
有冇巴絲有相同經驗 佢地有講只要過左25歲都算係高風險既一群
LM
想知我七月中飛過去bne 係咪要準備啲乜嘢疫苗證明書有冇人知可以去邊度申請
25歲以上 GTE最好自己搞,
套份自己個background寫
Agent應該覺得麻煩唔係好想幫你寫
我大UNSW HKSA攪online event都要俾入場費
零成本 入場費加Arc funding簡直係發大財
個hksa之前又簡體字 又聲夢,柒到喊
你份疫苗證明書係用嚟做咩?
如果係用嚟過海關 直接用翻香港畀個張就ok
屌班柒頭連sponsor 都懶得搵
UNSW係咪弱智都讀得
讀unsw無問題,但hksa就
俾錢報名嗰班仲弱智
黎緊7月會去brisbane 讀qut master
有無巴絲加個tg交流下
https://t.me/hiaussss
今晚飛
拎到RMIT嘅mlt master offer
諗緊要唔要好
有冇ching讀緊mlt
未來嘅發展好唔好
想讀完以485留係澳洲
有無Anu既同學 好似好少香港人
澳洲人唔理咩大學架
想知澳洲係咪可以好似香港咁 讀完yr2可以試下trans去另一間嘅yr3?
有冇人喺Sydney搵到dealer?
交流下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞