\|/沈門群雄亂舞破兩萬七賀沈誕\|/ 沈門師兄弟吹水區暨拜師區(四十五)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
有師父
換乜都得

換層黃埔樓得唔得

師傅你唔俾錢我買層黃埔樓,我又點有樓租俾師傅你呀?
見到咁多細價股俾人洗倉
又諗起超智能
qq280
qq280

仲280?
qq280

仲280?

唔好意思 跟左師傅返去半年前
含指做緊乜鳩
今日科網股爆小股災,訊匯證券行政總裁「沈大師」沈振盈認為,「科網股起碼傷一排,唔好諗住好似之前咁升,如果睇好後市,不如將科技股獲利換馬好過」。

葛咸城研究今再發報告插瑞聲(2018),瑞聲中途停牌。大師表示,「葛咸城Report,冇提供證據,只係指控;瑞聲冇提供證據去澄清,只係口講。」他表示,瑞聲已升一段時間,「大把人有獲利空間,自然不立危場之下,一定沽。」

「瑞聲已經傷咗,好難上得返。咪同其他渾水報告釘過一樣咋嘛。(藍籌嚟架喎)即係咁講,藍籌一樣有妖股同老千股,大家唔係未遇過呀嘛?妖股當然唔局限二、三線股,藍籌一樣有,或者藍籌做大股東嘅股份,你諗吓當年幾隻Dot Com。」

至於其他科網股今日一同遭狠沽,他表示只是火燒連環船,至於今日再破頂的騰訊(700),「騰訊我會覺得係好鬼,點解聽日除淨?大家見個勢靚又貪收息,咪今日扯到高一高衝入去。」他表示,「騰訊我只睇一樣嘢,技術走勢!今日大成交,比平時高一倍,扯上高位,跟住跌返落黎,咁你話係基金沽貨定基金買貨?」

他表示,「騰訊仍然都係嗰句,唔好諗月供、唔好諗長線,呢啲位唔係長線,應該短期唔好買。」

事實上,「沈大師」上周初已講明,恒指到25200至25300點附近會出現調整,而的確恒指曾上試25400以上,但即日打返落黎,今日恒指收報25136點。

師父5月聖喻
今日科網股爆小股災,訊匯證券行政總裁「沈大師」沈振盈認為,「科網股起碼傷一排,唔好諗住好似之前咁升,如果睇好後市,不如將科技股獲利換馬好過」。

葛咸城研究今再發報告插瑞聲(2018),瑞聲中途停牌。大師表示,「葛咸城Report,冇提供證據,只係指控;瑞聲冇提供證據去澄清,只係口講。」他表示,瑞聲已升一段時間,「大把人有獲利空間,自然不立危場之下,一定沽。」

瑞聲已經傷咗,好難上得返。咪同其他渾水報告釘過一樣咋嘛。(藍籌嚟架喎)即係咁講,藍籌一樣有妖股同老千股,大家唔係未遇過呀嘛?妖股當然唔局限二、三線股,藍籌一樣有,或者藍籌做大股東嘅股份,你諗吓當年幾隻Dot Com。」

至於其他科網股今日一同遭狠沽,他表示只是火燒連環船,至於今日再破頂的騰訊(700),「騰訊我會覺得係好鬼,點解聽日除淨?大家見個勢靚又貪收息,咪今日扯到高一高衝入去。」他表示,「騰訊我只睇一樣嘢,技術走勢!今日大成交,比平時高一倍,扯上高位,跟住跌返落黎,咁你話係基金沽貨定基金買貨?」

他表示,「騰訊仍然都係嗰句,唔好諗月供、唔好諗長線,呢啲位唔係長線,應該短期唔好買。」

事實上,「沈大師」上周初已講明,恒指到25200至25300點附近會出現調整,而的確恒指曾上試25400以上,但即日打返落黎,今日恒指收報25136點。

師父5月聖喻

師父比位入市
睇位溝貨
見到有個自大同學一開學話要爆四 (Asso)
爆到而家畢業得教大垃圾科offer都拎出黎fb晒 又話自己interview講贏好多人

而家係校園台屌d科唔收佢 連bu都入唔到 好鬼心涼
忍唔住留言笑下佢

師父比位入市
睇位溝貨

都話未企穩288 ga la!
又話坐館嚟
H股

我聽朱巴講食左糊
恆牛郁啦好嘛

我聽朱巴講食左糊
恆牛郁啦好嘛

我都食左,再轉埋馬
國指屌你老尾

瑞聲已經傷咗,好難上得返。咪同其他渾水報告釘過一樣咋嘛。(藍籌嚟架喎)即係咁講,藍籌一樣有妖股同老千股,大家唔係未遇過呀嘛?妖股當然唔局限二、三線股,藍籌一樣有,或者藍籌做大股東嘅股份,你諗吓當年幾隻Dot Com。」

師父5月聖喻

宜家瑞聲

股市神秘力量
國指屌你老尾

屌咗佢成朝
國指屌你老尾

屌咗佢成朝

斬倉,跌幾舊俾師父買煙
國指屌你老尾

屌咗佢成朝

斬倉,跌幾舊俾師父買煙

幾十點斬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞