有冇人會日日同自己寵物講野

11 回覆
1 Like 0 Dislike
感覺佢好似識聽咁
好難唔同寵物講野
佢地識聽架,我隻貓有病要送入診所照顧個陣
我臨走同佢講下次再見
到佢情況真係唔掂,診所打黎叫我地有心理準備同快d黎嘅時候
我地見埋最後一面佢先肯走
佢真係好乖豬架,醫生話佢心跳呼吸曾經停過,但係未見到我地佢未肯走住
到我地見齊曬面佢先安詳咁走
我臨走同佢講下次再見
佢真係好乖豬架,醫生話佢心跳呼吸曾經停過,但係未見到我地佢未肯走住

起碼識聽自己個名
有時叫佢地會喵返我轉頭
同埋會行埋黎撞我隻腳
叫佢上嚟我個肚度訓,會喵一聲我再行上嚟伏喺度
佢地唔明你講咩都識分語氣架
我臨走同佢講下次再見

呢樣真,我細個個狗仔,都等埋我dady放工(零晨),隻狗仔好清楚啲時間Dady 大約幾點番黎,都係等埋先死
我臨走同佢講下次再見

呢樣真,我細個個狗仔,都等埋我dady放工(零晨),隻狗仔好清楚啲時間Dady 大約幾點番黎,都係等埋先死

我朋友隻老貓臨死前行哂全屋一個圈, 跟住訓左係朋友媽咪隻手臂到先走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞