試當真(黑鏡)(修/豪/賢/熙/臻/慈/欣/其/忻/孝) (50)

1001 回覆
21 Like 205 Dislike
當十萬人先
一個Po多極都係一千留言幾千like
而公眾人物同你哋觀眾本身都應該理性小心,呢個數字不能代表大眾
但計埋cd rom ,更應小心嘅係呢幾千like and cm會影響風向
令到你哋同人哋以為風向就係咁
- 可唔可以講埋呢個前設=咩,連登係唔鍾意游學修咁樣?
- 游學修幾時用一句唔係就否定咗呢個前設?

我係唔係跟甩咗
再換個說法
呢度留緊言屌嘅人多極都唔過100人
而會嬲到激進到要攻擊自己討厭嘅公眾人物,仲要嬲到不停攻擊
呢班人就係小眾之中嘅小眾
日久見人心丫
大眾稱之為大眾本來就唔可以假設個個都會細心理性思考所有資訊,亦唔可能要求個個做到。風向本身就會傳染比其他人,所以先叫你班公眾人物小心舉手投足。

而且都係果句冇一個統計(講緊知道發生緊咩事既人)可以證實或者否定而家大部分人諗緊咩
咁緊係小心應對好過樂觀懶理啦。
頂陳三仲死忠過我啦講真,佢講嘅嘢我有啲真係無聽過

&覆埋上面位巴打
我同意佢哋要小心啲
但係有陣時唔係佢哋小心啲就解決到所有嘢
大眾要一齊進步先係關鍵例如唔好咁早落judgment
我唔覺得當時行為好大膽
Ellen甚至餵過豪哥食嘢
依家煲大係因為有人喺播片時cap低咗右下角細格再討論再有人揪舊相再做到風向Jessica出軌先至變得「好大膽」
游狗當時嘅爭扎,依家睇返就係因為溝緊,冇嘢好澄清,亦都冇得承認乜嘢
一齊與否都冇責任公開,追緊更加唔駛吧
如果你覺得要 咁呢點唔同你拗落去

你話有「好多」人走
當日開始賣廣告都走好多人
64唔表態都走好多人
冇咗CapTV味金剛Crew味都走好多人
變化就係會有人唔接受唔再鍾意
但同時亦「好多」新人加入
數據上就係成個台同每個幕前 Followers每日增長
變化 不等於 不念舊
channel需要搬 泰式辣醬statement都係一個證明

Benny係接受唔到自己能力不足,游狗冇恥笑過佢
牙朱有接受游學修道歉
Cheung Yu有喺fb為自己不實指控道歉
至於你,你當日係煽動其他人要用退訂威脅
而當時冇人buy你
而唔係你依家所講「唔好睇就退訂」
而你亦道咗歉認咗錯
你 道咗歉 認咗錯

既然你都知Fans唔會同意 游狗當佢地臭四
咁你都答咗我要聽嘅嘢
要錢唔係fans行先
唔通hater行先

自由定價你唔講?
Shut down 800蚊會籍你唔講?
???Free Mint等於退返半年會費你唔講?
陳三有無打算原諒呀修
你舉D事例呀修係難辭其咎 但之後佢都叫做喺DC道咗歉
當然你都有權唔原諒嘅…

感覺上你最應該憎嘅係DC恰你嘅盲撐

理解錯
修哥你好
請加油
因為你冇講
然後我冇聽過佢講
咁我唔問
我改為:你咪撚屈啦屌你老母!
係咪易討論啲?
游狗大戰陳三
循例問下:真係游狗?
佢話係咪係囉 邊個知
多謝!
佢上面(定上個post?)自己都話係本人
不過你都可以話自己係游狗架
我最期待的畫面出現了
懷疑你真係游學修
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞