桌遊系列-詭鎮奇談

1001 回覆
61 Like 6 Dislike
我四人場靠基本卡組捉得晒6個
你都係四人場?
2人藍紫,趕啲但都勉強夠時間做,係鑊鑊都衰黑仔尾香
出第八循啦
有埋5循d咭都唔易打
有無人有中文7th cycle錯卡表/知唔知邊間board game鋪有sample睇?

想知災難成點
預一皮野
獵物效果係咪淨係有多於一選擇嗰時先apply?
例如A 5血 B 4 血 係同一地點
B抽遭遇嘅敵人 獵物效果係最高血量嘅角色
係咪都係照同B交戰?

獵物只係計tiebreaker,例如向兩個地點都係行一步就追獵物,如果有個近啲就追近嗰個
抽出嚟如果無指明生成地點就追抽嗰個
Thx 新手 摸索緊

有無人想收擴 , CYCLE 1 盒+ 5細擴 (爭最後一個細) + cycle 2 大擴 + 1 細獨立擴 + 1盒
全部新只係拆左packing regroup.
(不包core game)
我有無記錯
獵手先會追人
淨係獵物屬性就同一地點有兩個或以上
佢又生成個個地點,就優先打啱條件個個
但唔會追人
兩樣都有就追住啱條件個個
路上見到邊個就打邊個?
獵手會追最近嗰個,兩個一樣距離就追獵物

如果自己抽出嚟生成喺自己地點,就追抽出嚟嗰個

如果係劇情生成/生成喺抽出嚟嗰個以外地點,而且有兩個investigator喺同一地方,咁就同獵物交戰
咁得淨獵物屬性無獵手呢?
我避開左之後去第二度
佢就一直都留係本身地點唔郁架嘛?
字面睇就係,但有邊隻係咁?
1.生成 - modify 抽怪交戰
2.獵物 - modify 目標選取
3.獵手 - modify 怪物行動

正常怪物係抽到就交戰,自動目標選選中嗰個或唯一在場者,唔識郁

1. 會改變出黎既位置
2. 會改變選擇既目標
3. 會改變怪物變識郁

所以只有獵物無獵手係唔識郁
有冇邊隻game 個database 大過AH?
https://arkhamdb.com
想問下你係有冇用 3rd party app 輔助
請問呢個係咩app?
Arkham cards超好用

有晒故事同setup唔使次次睇書,又可以save低卡組經驗值進度,唔使用紙筆抄殺咗咩怪救咗邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞